Menu

Počeo sedmi po redu Moto Fest, Banjaluka

FOTO: Dobojski Info | Počeo sedmi po redu Moto Fest, Banjaluka FOTO: Dobojski Info | Počeo sedmi po redu Moto Fest, Banjaluka

Na Banjalučkoj tvrđavi Kastel danas je i zvanično počeo sedmi poredu Moto Fest Banjaluka, koji će u grad na Vrbasu od 30. maja do 01. juna, dovesti na hiljade ljubitelja dvotočkaša iz zemlje, regije, ali i inostranstva.

„Prvi gosti, dragi prijatelji iz Australije, Srbije i Slovenije, stigli su veče prije zvaničnog početka i smjestili se u festivalski kamp koji je lociran ispred zidina tvrđave Kastel“, istakao je to na današnjoj press konferenciji Siniša Praštalo, predsjednik MK Stršljen, koji je i organizator ovog događaja. Kako je naveo, sve je spremno za uspješnu realizaciju još jednog Moto Festa, a sve posjetioce očekuje bogat i zanimljiv program. „Danas u 12:00 otvoren je Moto sajam, na kojem je ove godine još veći broj izlagača najpoznatijih moto brendova i moto opreme. Očekuju nas i dnevne svirke u bikers corneru gdje će tokom tri dana nastupiti 4 fenomenalna benda - Stringsi / Sevdah Rock Connection / Riff Band / Domino Efekt. Dobre muzike i atmosfere neće nedostajati ni u večernjim satima kada nas tokom tri večeri očekuju nastupi bendova Električni orgazam / Jurica Pađen & Aerodrom / Bombaj Štampa / Mile Kekin / Atheist Rap / Smak+ / Dža ili Bu / Rok Apoteka / Django & Space Cowboys /“, naglasio je Praštalo. On je posebno istakao bogat i sadržajan program koji sve posjetioce očekuje u subotu, 01. juna, kada će se od 11 do 13 časova održati Dječiji Moto Fest uz nastup dječijeg hora Vrapčići, te Moto defile u kojem je najavio učešće nekoliko hiljada bajkera, a posebna novina je i Extreme Day World Tour, jedinstvene egzibicije stunt vozača koje do sada nisu realizovane u BiH. Za vrijeme ovogodišnjeg Moto Festa, biće realizovana humanitarna tomobola, za koju smo pripremili bogat nagradni fond, a svi prihodi od tombole biće donirani za izgradnju kuće „Predah“ u Banjaluci, za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.  Praštalo je pozvao sve posjetioce Moto Festa da pozovu humanitarni broj 1414 i na taj način doniraju 1 KM za podršku ovoj akciji.

Konferenciji je prisustvovao i Matija Podhraški, jedan od najboljih stunt vozača u Evropi, koji je zadužen za kompletan stunt program koji će se tokom tri dana realizovati na Moto Festu. Podhraški je istakao da će ovogodišnje egzibicije biti zaista posebne i nikada viđene na ovim prostorima. A velikom broju stuntera iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, koji će se predstaviti učesnicima Moto Festa ove godine u okviru posebnog programa Extreme Day World Tour, koji će biti realizovan u subotu, pridružiće se i stunt vozači iz Grčke i Njemačke.

Press konferenciji prisustvovala je i Jelica Lubura ispred Auto Moto Saveza Republike Srpske, koja je posebno skrenula pažnju na bezbjednost saobraćaja, i pozvala sve posjetioce sedmog po redu Moto Festa, Banjaluka 2024, da vode računa u saobraćaju, pridržavaju se saobraćajnih pravila, koriste svu neophodnu i propisanu opremu, kako radi svoje bezbjednosti, tako i radi bezbjednosti svih ostali učesnika u istom, a sve u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda na našim putevima. 

Tihomir Tadić, inspektor za bezbjednost saobraćaja u sektoru policije PU Banja Luka, takođe je uputio apel svim vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi se izbjegli incidenti na putevima. „PU Banja Luka i MUP Republike Srpske od samog početka su imali dobru saradnju sa organizatorima Moto Festa i nije bilo incidenata u realizaciji istoga, a nadamo se i vjerujemo da će tako biti i ove godine“, istakao je Tadić. 

Naredna tri dana, tvrđava Kastel i banjalučke ulice biće glavno mjesto okupljanja bajkera iz zemlje, regije i inostranstva. Tu smo da u dobrom raspoloženju i druženju uživamo u bogatom programu ovog događaja.

Napominjemo da je ulaz za sve bajkere besplatan. Za sve one koji žele da budu dio najbolje moto zabave u regiji i uživaju u odličnom koncertnom programu u večernjim satima, ulaznice mogu da kupe na ulazu u tvrđavu Kastel. Cijena jednodnevne ulaznice je 15 KM.

Ujedinjena Srpska Doboj

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh