Menu

SLOBODA RIJEČI O prevrtanju i još ponečem

SLOBODA RIJEČI O prevrtanju i još ponečem

Kažu da je mudar onaj koji zna kad da prevrne a da ne zagori! To se uglavnom odnosi na političare. Ja, međutim, nisam političar ali znam da prevrnem! Doduše, ponekad malo i zagori ali neko i to voli. Specijalnost mi je da prevrćem političare, poznate face, pjevaljke, zvijezde i zvjezdice. A kako to izgleda i na koji način to radim vidjećete u narednim redovima teksta.

Nakon što je dao ostavku na mjesto predsjednika stranke poznati politički prvak je izjavio: NOĆAS LEBDIM. Kad je to čuo predsjedavajući Predsjedništva NADMENI LAVIĆ, samo je odmahnuo rukom dok je ministar vanjskih poslova koji GRICKA NAROD odmah javio predsjedniku jedne minorne stranke da ovaj mirne duše može da OLAKŠA MUDA.

Ali, ne lezi vraže, gospođa koja je poslanik u parlamentarnoj skupštini i za koju se zna da je često NAVRAĆALA PREDSEDNIKU, svojoj koleginici reče: MUĆKAŠ JADNIKA a ova njoj odvrati RĐO KIPTEĆA, pri tom misleći na jednog ministra i socijalistu. Potom na scenu stupiše IGRE I FOND AMERIKE, u liku i djelu šefice evropske diplomatije da bi jedan NARCIS SUBJEKAT iz Austrije nazvao američkog ambasadora odakle se začuo KRIK MORMONA.

Da bi smirio situaciju predsjednik pedepea svečano izjavi: BRAĆO, SRBI VOLE VINO i pri tom nazdravi ministru rada govoreći: vama VAVILONSKA NEMOĆI i vama policijski ministre što ste vazda GLADAN RUČKA može jedino pomoći ministar prosvjete kome namignu i šapnu: DAĆEŠ MENI, LAVE!

U sred krkanluka umalo jedan TERETNI ZALOGAJ ne dođe glave ministru finansija gledajući u čudu kako GAD GRABI DAN-NOĆ, tj. doktor ministar. Ne mogavši više da trpi ustade novoizabrani predsjednik esdeesa i reče: KARATE OVCU, GADOVI! A glava porodice nastavi: e tako je to kad su MI DODALI KRDO. Nastade tajac. Svi se sa strahom okrenuše ka vladici očekujući šta će on na sve to da kaže. Moraćete se DOVRAGA, K RELIGIJI a ne meni, okrenuti!

Prevrnuh i dušu svoju olakšah!

Ostavi komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Dobojski Info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Dobojski Info zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

nazad na vrh