Menu

DOBOJ: Borci odlučuju gdje će biti spomenik!?

  • Autor  SRNA

Zamjenik gradonačelnika Doboja Nebojša Marić rekao je danas da Gradska uprava ima korektne odnose sa dobojskom Boračkom organizacijom, za koju je ove godine u budžetu planirano 170.000 KM, i najavio da će ta sredstva u idućoj godini biti veća.

Marić je, nakon sastanka sa članovima Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/, rekao da lokalna Boračka organizacija treba da donese odluku o lokaciji izgradnje novog centralnog spomen-obilježja poginulim borcima. 

On je napomenuo da bi u finansiranje trebalo da se uključe i republičke institucije, s obzirom na to da su na dobojskom ratištu stradali i borci iz drugih lokalnih zajednica Srpske. 

Predsjednik Boračke organizacije Doboj Pero Tubić rekao je da je idejno rješenje projekta urađeno i da je u toku animiranje predstavnika drugih lokalnih zajednica za obezbjeđivanje novca za početak radova. 

Kada je riječ o izboru lokacije za gradnju spomenika, Tubić napominje da se odluka mora donijeti mudro jer će na tom obilježju biti uklesana imena više od 1.800 boraca. 

On je naveo da, prema odluci Skupštine gradske Boračke organizacije, postoje dvije opcije - prva je da centralno spomen-obilježje bude postavljeno u sadašnjem Parku narodnih heroja, a druga je da bude sagrađen spomen-park sa spomenikom u porti Spomen-hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju. 

Nakon sastanka članovi Predsjedništva BORS-a i Gradske uprave Doboja položili su vijence poginulim borcima u Spomen-sobi gradske Boračke organizacije, poslije čega je počela sjednica Predsjedništva BORS-a. 

Izjave za novinare predviđene su u 15.00 časova.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

nazad na vrh