Menu

Direktor dobojskog Doma učenika ucenjivao volonterku

 • Autor  Ljubinko Đurić Večernje novosti
 • 6 Komentara
Direktor dobojskog Doma učenika ucenjivao volonterku

Iako je od početka negirao da je za seks volonterki u Domu učenika nudio napredovanje u poslu, protiv direktora Davora Vidakovića (36) Okružno tužilaštvo je podiglo optužnicu sa kvalifikacijom da je zloupotrebom položaja naveo na polnu radnju S. P. (27) iz Doboja, koja se prema njemu nalazila u odnosu podređenosti.

Krajem jula započeo je sudski proces, koji bi trebalo da bude nastavljen nakon kolektivnog godišnjeg odmora u pravosuđu ovog meseca. Međutim, izvesno je da će se on odužiti, jer je, prema informacijama “Novosti”, oštećena napustila BiH. Istina ne trajno, ali neće biti skoro dostupna Sudu i zasigurno će teško bez njenog svedočenja otkriti celu istinu o ovom slučaju.

Optužnicu zastupa tužilac Karolina Čalić Topalović, pred kojom je nimalo jednostavan zadatak da dokaže njene navode. Šta se dešavalo iza zidova ove ustanove teško je tačno znati i verovatno do kraja neće nikada biti rasvetljeno.

Devojka tvrdi u izjavama datim policiji i tužilaštvu, a to je prvo ispričala svojim ukućanima i prijateljima, da je direktor ucenjivao i nudio čak i mesto njegovog zamenika u zamenu za njenu intimu, iako zapravo nije ni bila u radnom odnosu u Domu, već samo volonterka.

6 Komentara

 • Tuzno
  Tuzno subota, 12 avgust 2017 21:36 Link komentara

  Jedna sugestija urednicima portala. Komentare poput ovih koje su ostavili osobe sa nadimkom "Ilija' i "Pero Kvrzica" ne bi trebalo objavljivati. Svakoj normalnoj osobi u 21. stoljecu je jasno zbog cega.

  Prijavi
 • Ilija
  Ilija subota, 12 avgust 2017 01:01 Link komentara

  Novinar je extra , mani se ti novinara

  Prijavi
 • Čitalac
  Čitalac petak, 11 avgust 2017 10:36 Link komentara

  Ovaj novinar Lubinko Đurić ima smisla za novinarstvo koliko i direktor Doma učenika u Doboju za rad sa djecom.
  Ali ko zna čitati jasno mu je ko za koga radi tj piše.
  Tužilaštvu tj tužiteljici Karolini uopšte neće biti teško dokazati šta se desilo.... jer je nakon što je od strane tužilaštva dokazano postojanje činjenice POKUŠAJA SILOVANJA, od strane nadležnog suda prihvaćena tužba Okružnog tužilaštva, A potom je Sud i podigao optužnicu i obavio glavni pretres, Znači Sud je saslušao sve: Prvo šta iznosi tužilaštvo, zatim čime se brani optuženi, a saslušao je potom i samu oštećenu.
  Saslušani su i brojni svjedoci, vještačen je video nadzor, vještečenje je izvršeno i nad vinovnicima POKUŠAJA SILOVANJA m i to od strane ovlaštenih sudskih vještaka iz Banjaluke, istragu je vodila i republička inspekcija rada i inspekcija prosvjete, zatim nadzorni odbor Doma učenika, a oštećena nije pobjegla van BiH na duži period, jer nema ni jednog razloga da bježi, već je bila u gostima kod rodbine u Beogradu, za razliku od optuženog kome prijeti zaatvorska kazna.
  Novinar Đurić pravi senzaciju gdje je nema. Sud ima instrumente da privede oštećenu izdavanjem međunarodne potjernice, tako da ne treba novinar da izražava svoju zabrinutost zbog dvodnevnog putovanja oštećene u Beograd, ali hajde nek se piše, kad nema ništa pametno, bar neke gluposti.

  Prijavi
 • Ilija
  Ilija četvrtak, 10 avgust 2017 23:07 Link komentara

  Uh uh , jadnica , a ona nevina :((((

  Prijavi
 • Pero Kvrzica
  Pero Kvrzica četvrtak, 10 avgust 2017 14:04 Link komentara

  Mene i dalje zanima jel se debeli omrsio ili nije, nikako da dobijem odgovor na to pitanje.A i mala je blesava, mogla je sad biti zamjenik direktora,tolike su prije nje dale, mogla je i ona.

  Prijavi
 • Znači opet nikom ništa.
  Znači opet nikom ništa. četvrtak, 10 avgust 2017 10:08 Link komentara

  I takav čovjek je na čelu ustanove koja je puna maloljetnih djevojčica i dečaka.

  Prijavi

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh