Menu

NOVI SLUČAJEVI ZARAZE U SRPSKOJ Još 28 osoba pozitivno na virus korona

U protekla 24 časa na korona virus u Republici Srpskoj testirano je 336 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 28 osoba, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

– Od novopotvrđenih slučajeva je 15 muškaraca, od kojih je devet srednje dobi, četiri su starij životne dobi, a dva mlađe dobi. Među njima je i 13 žena, od čega je po šest starije i srednje dobi, a jedna žena je mlađe životne dobi – rekao je Šeranić.

Do sada su u Srpskoj korona virusom ukupno zaražene 453 osobe.

– Od novopotvrđenih slučajeva, iz Banjaluke je devet osoba, iz Kotor Varoša šest, po tri iz Trebinja, Teslića i Prnjavora, dvije iz Mrkonjić Grada, dok je po jedna osoba iz Drinića i Modriče. Sedam je hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a jedan u Trebinju, dok su ostali u izolaciji – rekao je Šeranić.

On je naglasio da se među novozaraženima radi o osobama koje su bile u bliskom kontaktu sa osobama pozitivnim na Covid-19, te onima koji su putovali na područja gdje je registrovana zaraza korona virusom.
– Među njima ima i dijaliznih pacijenata – rekao je Šeranić.

Dodao je da su u laboratoriji Instituta za javno zdravstvo RS testirani i uzorci zdravstvenih radnika, te da među njima nije bilo pozitivnih na korona virus.

– Do sada, u RS je ovaj virus potvrđen kod 14 zdravstvenih radnika u javnim i dva u privatnim zdravstvenim ustanovama – kaže Šeranić.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

nazad na vrh