Menu

DOBOJ: Otvoren volonterski radni kamp

  • Autor  SRNA

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvorila je večeras u Doboju volonterski radni kamp, na kome će učestvovati oko 35 volontera iz svih krajeva Republike Srpske i 20-ak volontera iz Doboja.

Tešanovićeva je rekla da se omladina danas u Doboju okupila da pokaže svoju solidarnost i plemenitost i da zajedno sa stanovnicima Doboja očiste ono što lokalna vlast smatra da je potrebno i prioritetno.

Tokom otvaranja kampa u kasarni u dobojskom prigradskom naselju Miljkovac, Tešanovićeva je podsjetila da je strategija o volonterima usvojena u Narodnoj skupštini Republike Srpske sedam dana prije poplava, a upravo kroz tu strategiju ljudi su doznali ko su volonteri.

"Riječ je o dobrim ljudima koji nemaju starosnu ni drugu granicu požrtvovani da pomognu nekome drugom", rekla je Tešanovićeva.

Tešanovićeva je zahvalila Oružanim snagama BiH, koje su ustupile kasarnu za smještaj volontera.

Izvršni direktor Omladinsko-komunikativnog centra Banjaluka Saša Marković rekao je da će volonteri biti angažovani na sanaciji dobojskih osnovnih škola "Sveti Sava" i "Vuk Stefanović Karadžić".

"Ovo je dobar primjer kako se Republika Srpska i BiH mogu obnoviti, te kako se sa što manje novca mogu sanirati oštećenja", izjavio je Marković.

Prema njegovim riječima, volonteri će biti angažovani na iznošenju zaostalog materijala iz objekata, uklanjanju šuta, koji će rasuti oko škola i pripremiti zemlju za sijanje trave kako bi škole bile spremne za novu školsku godinu.

"Pokrovitelj kampova u Doboju i Bijeljini je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, a troškovi su minimalni jer se ne plaćaju troškovi smještaja, nego samo hrana", istakao je Marković.

On kaže da su se prvoj sedmodnevnoj radnoj smjeni u Doboju najviše odazvali volonteri iz Prijedora, a za drugu smjenu već sada postoje zainteresovani volonteri iz inostranstva.

nazad na vrh