Menu

Ulazak na tržište životnih osiguranja u Makedoniji

Ulazak na tržište životnih osiguranja u Makedoniji

Nakon ovogodišnjeg ulaska na tržište penzijskih osiguranja u Bosni i Hercegovini, Triglav grupa preko osnivanja osiguranja Triglav Osiguruvanje Život ulazi na makedonsko tržište životnih osiguranja. Vodeća osiguravajuća i finansijska grupa u tom dijelu Evrope djeluje na makedonskom tržištu od 2007. godine i zauzima vodeću poziciju na sektoru osiguranja imovine s udjelom u tržištu od 18 %. Jačanje pozicije u regionu i usmjerenost na razvoj životnih, zdravstvenih i penzijskih osiguranja na onim tržištima na kojima je prisutna u skladu je sa strateškim smjernicama Grupe do 2020. godine.

Početkom novembra Triglav ulazi na tržište životnih osiguranja u Makedoniji. Triglav grupa je od 2007. godine prisutna u Makedoniji, ali samo na tržištu osiguranja imovine, na kojem s udjelom u tržištu od 18% zauzima vodeće mjesto. Triglav grupa u toj državi širi svoje poslovanje i na segment životnih osiguranja, jer ocjenjuje da ovo tržište zbog niže penetracije ima potencijal rasta. Očekuje da će rad na tom tržištu biti zahtjevan, jer je ovaj segment osiguranja jako povezan s opštim ekonomskim stanjem u pojedinoj državi. Trenutačno na njemu posluju četiri životna osiguranja u veoma oštroj konkurenciji. Triglav grupa ulazi na to tržište sa svojim konkurentskim prednostima, a prije svega sa svojim jakim trgovačkim brendom, kvalitetnim proizvodima i odgovarajućim znanjem. Grupa će na tom dijelu tržišta osiguranja u skladu s postojećim zakonima djelovati preko novoosnovanog životnog osiguranja Triglav Osiguruvanje Život.

Triglav grupa, vodeća regionalna osiguravajuća i financijska grupa, koja je svojom strategijom 2017 – 2020 odredila pravce svog djelovanja, koji će se odvijati u okviru dva stuba poslovanja Grupe, a to su osiguranja i upravljanje imovinom. Kao što je najavljeno, Triglav grupa namjerava u svom dijelu osiguranja i dalje da razvija svoja tržišta i da prioritetno investira u segmente osiguranja s očekivanim višim stepenima rasta. U to ulaze životna, zdravstvena i penzijska osiguranja.

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh