Menu

Bankari zbunjeni moratorijumom na vraćanje kredita

FOTO: Dobojski Info | Bankari zbunjeni moratorijumom na vraćanje kredita FOTO: Dobojski Info | Bankari zbunjeni moratorijumom na vraćanje kredita

Banke u Republici Srpskoj postavile su Agenciji za bankarstvo RS proteklih dana na desetine pitanja u vezi sa odlukom koja se odnosi na odgodu plaćanja kredita i uvođenja moratorija, što pokazuje da nisu u potpunosti sigurne kako da je primjene.

Sedam pitanja koja su uputili bankari je bilo vezano za nejasnoće vezane za posebne mjere, četiri u vezi modaliteta, pet u vezi moratorija, dok se prostalih 16 odnosilo na druge nedoumice.

Podsjećamo, kako je CAPITAL nedavno pisao, Agencija je bankama na volju ostavila da odluče kome će stopirati otplatu kredita.

U nastavku vam donosimo neka od najzanimljivijih pitanja i odgovora, dok sva preostala možete pogledati u OVOM dokumentu.

PITANJE: Da li banka može putem svoje internet stranice uputiti poziv svojim klijentima za odobrenje moratorijuma, smatrajući da klijenti koji se nisu odazvali na poziv isti nisu prihvatili?

ODGOVOR: Očekuje se da banke putem svoje internet stranice upute poziv svojim klijentima da se obrate sa zahtjevom za odobrenje posebnih mjera. Međutim, banke ne trebaju smatrati da klijenti koji se nisu odazvali nisu isti prihvatili, već pokušaju u skladu sa svojim mogućnostima da preduzmu aktivnosti sa ciljem kontaktiranja klijenata i drugim putem.

PITANJE: Da li je dovoljno da klijent banci podnese samo zahtjev za odobrenje posebnih mjera ili je u obavezi da dokumentuje negativne efekte (npr. dopis kupca/dobavljača, rješenje nadležnog organa o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti i sl.)?

ODGOVOR: Banka treba svojim internim aktima definiše minimum dokumentacije koju će tražiti od klijenata, a preporuka Agencije da banke zajednički definišu minimum dokumentacije u cilju jednoobraznog postupanja prema klijentima

PITANJE: Da li je dozvoljeno da banka omogući podnošenje zahtjeva putem elektronskih kanala (internet stranica banke, elektronska pošta, aplikacije internet i mobilnog bankarstva)? Po osnovu tako zaprimljenih zahtjeva bi se telefonom kontaktirali klijenti za potvrdu zahtjeva, a zahtjev bi potpisali prilikom potpisivanja novog ugovora kojim bi bile obuhvaćene posebne mjere. Smatramo da bi trebalo omogućiti ovakve načine podnošenja zahtjeva kako bi se izbjegle gužve u bankama posebno u prvim danima po početku sprovođenja ove Odluke, i zaštitilo zdravlje klijenata i zaposlenih u bankama.

ODGOVOR: Smatramo da je opravdano podnošenje i prihvatanje zahtjeva klijenta putem elektronskih kanala komunikacije u uslovima vanredne situacije, s tim da banka uloži razumne napore da se klijent pozove i potpiše zahtjev kada se za to steknu uslovi.

PITANJE: Da li je za odobravanje primjerenog modaliteta svakog klijenta i odobravanje pojedinačne modifikacije definisana obaveza izrade pojedinačne nove kreditne analize sa novom, ažurnom dokumentacijom? S obzirom na to da u uslovima vanredne situacije veliki broj klijenata neće biti u mogućnosti da obezbijedi novu, ažurnu dokumentaciju u vidu ažurnog bruto bilansa i drugih propisanih dokumenata, ovakav zahtjev bi predstavljao značajnu prepreku u realizaciji posebnih mjera.

ODGOVOR: Banka treba da obezbijedi analizu na osnovu raspoloživih informacija i podataka, odnosno, ukoliko nije moguće prikupiti svu dokumentaciju propisanu internim aktima banke koju zahtijeva u uobičajnim uslovima, dozvoljena su odstupanja. Takođe, prihvatljivo je da se informacije i podaci šalju elektronskim putem. Nakon prestanka vanrednih okolnosti, banke mogu prikupiti potrebnu dokumentaciju.

PITANJE: Na koji način i prema kojim kriterijumima banka identifikuje klijente koji su pogođeni pandemijom u smislu navedene odredbe, odnosno na koji način će se odrediti klijenti za koje nisu nastale promjene u njihovoj platežnoj sposobnosti?

ODGOVOR: Namjera ovog zahtjeva je bila da se dužnicima, bilo pravna ili fizička lica, kod kojih nije došlo do smanjenja prihoda ili je došlo do smanjenja prihoda isto ne utiče na sposobnost urednog izmirivanja obaveza prema banci, ne odobravaju posebne mjere. Naime, u slučaju fizičkih lica, svakako treba uzeti u obzir da li je došlo do smanjenja primanja domaćinstva i da li postoji potreba pomoći licima koja su zavisna od klijenta banke, bez obzira da li su ili ne klijentu banke smanjeni prihodi, te shodno tome omogućiti korišćenje posebnih mjera. U slučaju pravnih lica, banka treba izvršiti analizu i odobriti posebne mjere ukoliko utvrdi da je došlo do pogoršanja kreditne sposobnosti klijenta što utiče na njegovu mogućnost da uredno izmiruje obaveze prema banci (npr. smanjenje prihoda, povećanje cijena robe i usluga koje koriste u redovnom procesu rada i slično). Odlukom je predviđeno da, ukoliko klijent nije trenutno u poteškoćama, ali naknadno bude banka može odobriti posebne mjere u periodu važenja Odluke.

PITANJE: Ukoliko klijent ima dospjele obaveze uključujući i obračunatu zateznu kamatu za period prije nastanka vanredne situacije, odnosno prije realizacije moratorijuma, ali koje nije u kašnjenju preko 90 dana, da li Banka može mjeru primjeniti na sve dospjele obaveze uključujući i zateznu kamatu, na način da se reprogramiraju, odnosno preknjiže na dospjeli dug i rasporedi dospijeće istog u mjesecima moratorijuma?

ODGOVOR: Banka može shodno odredbama Odluke primjeniti posebnu mjeru na sve dospjele obaveze. Međutim, Agencija je mišljenja da banke trebaju razmotriti otpis ranije obračunate zatezne kamate klijentima

PITANJE: Da li se podrazumijeva da banka obavijesti sve klijente o Odluci Agencije i svim raspoloživim mogućim mjerama, ili je neophodno da banka svakom klijentu pojedinačno pošalje personalizovanu ponudu posebnih mjera?

ODGOVOR: Svim klijentima koji se obrate banci (telefonski, mail-om, poštom, podnesu zahtjev i sl.), banka treba dati personalizovanu ponudu (može i putem mejla ili drugim vidom elektronske komunikacije), kao i klijentima za koje je redovnim praćenjem ocijenjeno da su ugroženi. Ponuda mora biti jasna klijentu iz koje će moći zaključiti kakve su njegove obaveze i troškovi, a sa ciljem obezbjeđivanja zaštite korisnika.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh

Sponzorisani članci

MONEY BACK: Naplati tiket sa promašenim parom

Promašio si par? Nije kraj svijeta, jer Meridian ima rješenje-  Money back je u igri i rješava ...

MERIDIANBET ONLINE CASINO: Vrtoglavi bonusi čekaju samo tebe

Sjećate se prasića i vuka iz čuvene bajke Tri praseta koji su bili neprijatelji? U svijetu slota Pig...

OGLAS: Iznajmljuje se garsonjera

Iznajmljuje se garsonjera sa centralnim grijanjem u ulici Braće Jugovića 59.

Meridianbet nove igrače časti bonusom

Meridian ima odličnu ponudu za nove igrače. Ukoliko se još niste registrovali na sajt meridianbet.ba...

Ekonomija i Privreda

DOBOJ: Počela splata dječijeg dodatka za maj

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske počinje danas isplatu naknada za maj na ime dodatka na djec...

DOBOJ: Traže smanjenje cijene rada zaposlenima u lokalnoj upravi

Cijena rada zaposlenima u jedinicama lokalne uprave i samoprave mora biti vraćena na nivo prošlogodi...

DOBOJ: Sutra počinje isplata dodatka na djecu

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske sutra počinje isplatu naknada za maj na ime dodatka na djec...

Počinje predaja zahtjeva za pomoć poslodavcima za maj

Poreska uprava RS poziva poreske obveznike, koji obavljaju djelatnosti a kojima je odlukom Štaba za ...

Opštine i gradovi traže smanjenje cijene rada zaposlenima u jedinicama lokalne uprave

Cijena rada zaposlenima u jedinicama lokalne uprave i samoprave mora biti vraćena na nivo prošlogodi...

DOBOJ: Potpisan ugovor za mikrobiznis „Vešeraj“

Dijana Drljić iz Doboja potpisala je danas ugovor sa Omladinskom bankom za realizaciju projekta "Veš...

ZA FUNKCIONERE NEMA KRIZE: Direktor AZORS-a nabavlja vozilo vrijedno 134 hiljade maraka

Slaven Dujaković, direktor Agencije za osiguranje RS (AZORS), odlučio je da sebe počasti novim služb...

Isplaćena minimalna aprilska plata za 22.000 radnika

Vlada Republike Srpske isplatila je minimalnu aprilsku platu za 22.000 radnika u Srpskoj, a, da bi i...

DOBRA VIJEST IZ ŽELJEZNICA RS Danas ponovo uspostavljen putnički saobraćaj

“Željeznice Republike Srpske” od danas su ponovo uspostavile saobraćaj putničkih vozova, uz sprovođe...

DOBOJ: Od ponedjeljka ponovo putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske /ŽRS/ od sutra ponovo uspostavljaju saobraćaj putničkih vozova, uz sprov...

Obećani minimalac u Srpskoj još na čekanju

Na obećani minimalac u Srpskoj još čeka većina radnika koji zbog pandemije virusa korona nisu radili...

DOBOJ: KAFA U 5 - Mobilni skener (VIDEO)

Zbog pandemije korona virusa pojedine kompanije ostale su bez prihoda, neki privrednici preorjentisa...

Vlada izbacila radnike iz Kompenzacionog fonda

Vlada Republike Srpske, će preko Kompenzacionog fonda da podijeli desetine miliona maraka pomoći za ...

DOBOJ: Bespravno oduzeto zemljište zbog auto-puta (VIDEO)

U selu Bušletić kod Doboja 30 dunuma zemljišta je bespravno uzeto vlasnicima, zbog izgradnje auto-pu...

Represent Communications Skopje lansirao platformu za umrežavanje, mentorstvo, edukaciju i razvoj biznisa

Represent Communications Skopje, koji posluje u okviru Represent Systema, danas je lansirao novu edu...

NOVA ODLUKA REPUBLIČKOG ŠTABA Kafići mogu da rade do 23 SATA

Ugostiteljski objekti za ishranu i piće u Srpskoj do 8. juna mogu da rade od šest do 23 časa, odluči...