Menu

DOBOJ: "Grad se širi prema jugu"

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: "Grad se širi prema jugu" FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: "Grad se širi prema jugu"

Grad Doboj će se u skladu sa usvojenim planovima infrastrukturno širiti prema jugu i u tom pravcu već je izmijenjen dio regulacionih planova, dok su radnici "Elektro-Doboja" izgradili neophodnu trafostanicu, izjavio je potpredsjednik Skupštine grada Zoran Blagojević.

"Sve komunalne i infrastrukturne radnje, koje su neophodne prilikom izgradnje i proširenja, planirana su i biće urađene", izjavio je Blagojević novinarima na današnjem prijemu Gradske uprave povodom Božića i Dana Republike Srpske.

Blagojević je rekao da je gradski parlament u nacrtu usvojio planove rada u tekućoj godini za institucije i ustanove čiji je osnivač grad Doboj.

Predsjednik Skupštine grada Doboja Srećko Rekanović naveo je da je riječ o tradicionalnom prijemu, kojem su, uz potpredsjednika Vlade Republike Srpske Miloša Bukejlovića, prisustvovali i lokalni privrednici i predstavnici nevladinih udruženja, lokalni predstavnici u institucijama Republike Srpske, pripadnici MUP-a Srpske i Oružanih snaga BiH.

Direktor vrtića "Majke Jugović" Anđelka Kuzmić ukazala je da proširenje grada traži i nove vrtićke kapacitete ove ustanove, koja trenutno ima oko 570 mališana u pet organizacionih jedinica, od kojih su četiri u Doboju, a jedna u Petrovu.



Kuzmićeva je najavila da je ovogodišnjim planom rada predviđena i šesta organizaciona jedinica vrtića, koja bi trebala da bude u južnom dijelu grada.

"Mi još imamo oko 50 do 60 djece na listi čekanja i pretežno je riječ o jasličkoj djeci, uzrasta do tri godine, koja borave u manjim grupama u skladu sa zakonom", izjavila je Kuzmićeva.

Direktor Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" LJubiša Blagojević najavio je da će u drugoj polovini januara biti završeni građevinski radovi na dograđenom dijelu objekta škole, namijenjenom za potrebe učenika sa poteškoćama u razvoju koji trenutno nastavu pohađaju u posebnim odjeljenjima.

Blagojević je naveo da su građevinske radove u iznosu od oko 400.000 KM finansirali Gradska uprava Doboj i evropski fondovi, dok je za opremanje neophodno još 120.000 KM.

"Nadamo se da ćemo obezbijediti i ta sredstva i da ćemo do 1. septembra ove godine imati objekat spreman onako kako smo zamislili", izjavio je Blagojević.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

nazad na vrh