Menu

Ministarka Jujić ne zna šta se dešava u opštinama za koje je zadužena

FOTO: Dobojski Info | Ministarka Jujić ne zna šta se dešava u opštinama za koje je zadužena FOTO: Dobojski Info | Ministarka Jujić ne zna šta se dešava u opštinama za koje je zadužena

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić priznala je danas da nije upućena dešavanja u lokalnim zajednicama, a čiji bi rad ministarstvo na čijem je čelu trebalo da kontroliše.

Tako je danas, na iznenađenje pojedinih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ona kazala da ne zna da Skupština opštine Gacko nije zasjedala od marta ove godine, iako bi po zakonu odbornici trebali da zasjedaju najmanje jednom u dva mjeseca.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica upitao je ministarku šta planira da uradi kako bi se rad skupštine u ovoj opštini odblokirao, ali konkretan odgovor nije dobio.

„Tačno je da je članom 45. Zakona o lokalnoj samoupravi predviđeno vrijeme u kojem treba da se održi sjednica Skupština opštine, da je saziva načelnik opštine, te da je može sazvati i trećina stanovnika. Šta se konkretno dešava u Gacku mi nemamo nikakvih informacija“, kazala je ona ostavši nedorečena u svom odgovoru.



Govedaricu je to iznenadilo, jer je kako tvrdi, Vlada drugačije reagovala kada se ranije slična situacija desila u Bileći u kojoj je SNSD bio opozicija.

Naime, tada je desetak dana od isteka roka, Vlada u Narodnu skupštinu uputila prijedlog za raspuštanje skupštine lokalnog parlamenta.

„Nema nijedan razlog da se sjednica ne saziva. Održati samo jednu sjednicu u sedam mjeseci, mislim da je klasična opstrukcija“, rekao je Govedarica.  

Inače, u Gacku je ove godine održana samo jedna redovna i jedna svečana sjednica, a razlog nerada su nesuglasice u vladajućoj koaliciji koju predvodi SNSD.

Iako nisu radili skoro ništa, odbornici su uredno primali svoje naknade, koje su po računici portala Direkt, građane Gacka za pola godine koštali 100.000 maraka.

CAPITAL

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

nazad na vrh