Menu

DOBOJSKI INFO PITA: Da li će Pravobranilaštvo RS spriječiti krađu imovine Gradske apoteke? Istaknut

 • Autor  Slaviša Pavlović Dobojski Info
 • 64 Komentara
FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO PITA: Da li je Pravobranilaštvo RS spriječilo krađu imovine Gradske apoteke? FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO PITA: Da li je Pravobranilaštvo RS spriječilo krađu imovine Gradske apoteke?

"Gradska apoteka „Jovan Jovanović Zmaj“, čiji je osnivač grad Doboj, mogla bi otići u stečaj ukoliko Pravobranilaštvo Republike Spske ne odobri da poslovanje u toj ustanovi preuzme strateški partner koji se prijavio na javni poziv", moglo se čuti iz usta predsjednika Upravnog odbora i ujedno zamjenika gradonačelnika Nebojše Marića. Kako po starom dobrom običaju sve što kažu sdsovci nije istina, nego laž, tako i ovaj put istina se nalazi na drugoj strani. Pa da ovaj naš stav ne bi bio apriori proglašen klevetom, mi postavljamo šest pitanja gospodinu Mariću, javnosti, policiji i tužilaštvu:

1. Kakva je razlika između likvidacije koju je potpisao Grad Doboj (član 10. stav 4. Ugovora o strateškom partnerstvu) i stečaja u odnosu na izraženu brigu za sudbinu radnika gospodina Marića?

2. Kako je izračunat dug od 3.000.000 KM kad je zaliha robe 761.885 KM, dug Fonda 498.743,31 KM?

Zar je razlika od 1.700.000 KM razlog da firma ide u likvidaciju ili da se sva imovina milionske vrijednosti preda "Vivamedicu" iz Kozluka?

3. Da li je moguće da je "Vivamedic", predloženi strateški partner, firma sa manje prometa od JZU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" Doboj i kako takva firma može održati djelatnost i zaposlene radnike?

4. Kako su prostori vlasništvo Apoteke, koji su kupljeni od Željezničko-transportnog preduzeća Sarajevo, uknjiženi kao imovina Grada!? (član 5. stav 2. ugovora o strateškom partnerstvu)?

5. Kako je prostor Apoteke u novoj zgradi Doma zdravlja, gdje je bila smještena Apoteka, dopao u ruke kćerke Obrena Petrovića i čija je to imovina?

6. Šta čeka policija i tužilaštvo?

Ugovor o strateškom partneru možete preuzeti O V D J E

ugovor

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

64 Komentara

 • Rab Božiji
  Rab Božiji nedelja, 08 jul 2018 13:23 Link komentara

  Na komentar “svekolikom sveštenstvu,uz Božiju miilost” jednostavno se nema šta dodat ni oduzet. Hvala na ovim riječima Mudri Čovječe.

  Prijavi
 • Notar
  Notar nedelja, 08 jul 2018 12:04 Link komentara

  Odbornicima Skupštine,
  Na stranicama ovog portala već sam vas obavjestio da se ne udaljavate jer ćete imati još jednu VRLO VAŽNU sjednicu u julu i ta sjednica je zakazana za 16.07. Na toj sjednci vi morate izglasati nekoliko kadrovskih rješenja:
  -Razrješiti dužnosti VD članove Upravnog odbora JZU APOTEKA
  -Razrješiti dužnosti VD direktora dipl.pravnika JZU APOTEKA
  -Imenovati VD Upravnog odbora JZU APOTEKA i
  -Imenovati VD direktora dipl.pr.
  Uopšte ne sumnjam da ćete biti na visini zadatka i ispuniti želju Sotone.
  Upozoravam vas da svojom odlukom postajete saučesnici u UBISTVU ove JZU.
  Podsjećam vas da ste se na PRVOJ sjednici svečano zakleli da nećete ovakve odluke donositi.
  Obavještavam vas da JZU APOTEKA zbog vaše nezainteresovanosti od 1.6.2017.nema ni upravni odbor ni direktora. Pitajte te silne dipl.pravnike kakva je pravna valjanost akata i svih preduzetih radnji ovih Obrenovih egzekutora LAŽNIH ORGANA JZU APOTEKA i dobićete odgovor, NIKAKVA.
  Tako da i ova nova kadrovska rješenja više nemaju nikakav značaj.
  Vama i toj spodobi koja vama vlada pod HITNO treba oduzeti poslovnu sposobnost za vaše dobro, i dobro ovog napacenog grada.

  Prijavi
 • mulajusuf
  mulajusuf subota, 07 jul 2018 21:02 Link komentara

  Informacija za “naivnog, nedužnog, neinformisanog i strašno zabrinutog gradonačelnika ZLObrena”
 Dug JZU Apoteke je obrazlagan i podržavan od strane osnivača od momenta nastanka 2012. pa sve do 2017. (vidi Izvještaje o radu JZU za 2013,2014,2015,2016 i 2017) a odnosi se na rekonstrukciju poslovnih prostora u vlasništvu Apoteke u ulici Svetog Save površine 300 m2,u ul.Nemanjinoj površine 400m2, u Podnovlju površine 70m2, u Boljaniću, Paklenici, Grapskoj i izgradnju objekta u Petrovu i kompletno opremanje ovih prostora savremenim namještajem. Plus saniranje prostora u Doboju i Paklenici poslije poplave koju uzgred ti ponovo priželjkuješ. Zaboravio si da si lično bio saglasan sa svim navedenim investicijama pa i učestvovao u otvaranju pojedinih prostora kao recimo onog u Petrovu. Šta se to desilo s tobom pa da zaboraviš događanja od prije pet, šest godina.To što se ne sjećaš šta se dešavalo 1992 godine da i razumjemo. Biće da se ničega ne sjećaš što ti ne odgovara.
Amnezija

  Prijavi
 • Razmisljam
  Razmisljam subota, 07 jul 2018 18:47 Link komentara

  E Doboju, Doboju.....
  Zar je moguće da ovom jadnom gradu ne trebaju MAGISTRI FARMACIJE? Hejjjj pa petogodišnji Medicinski fakultet, smjer FARMACIJA, JEDINI kvalifikovani školovani za lijekove. DRŽAVNI FAKULTET koji nikada još ni jedan student nije u roku završio. Izdvajamo onu fuficu Adrijanu koja je nebitna a završila privatni fakultet u Bijeljini i DOBILA licencu. Jedina ona.
  Znamo da je 16.7. zakazana Skupština na kojoj će obren preko svojih sluga donijeti odluku da nas likvidira, da nas nema, da nestanemo..HEEEJJJ da nas LIKVIDIRA, da ostanemo bez posla!
  Kakvu to poruku time šalje ovren ovom gradu, mladima, generacijama? Ne treba učiti dovoljno je upisati i platiti kruljov fakultet, i eto duploma....Jel to poručuješ gradu, omladini? Silu na nama treniraš? Za koga radiš obrene??
  Da te priupitamo još nešto:
  1. Ako već nisi u zatvoru za 11 dobojskih žrtava poplave u Doboju 2014. i ako već nisi zaštitio ovaj grad od poplave ni obavijestio nas da se pripremimo tada, zašto nas zaposlene kriviš za dug Apoteke od, kako kažeš preko 3 miliona?
  Nije obrene ni danas dug 3 miliona, nego oko 700.000 KM, ali u tom iznosu je i šteta od poplava koju je Apoteka imala 2014. a ti nisi htio da izdvojiš ni jednu marku da pomogneš da štetu saniramo! Niti si htio da usmjeriš ni jednog donatora da nam pomognu, iako smo i mi JAVNA USTANOVA! Zašto?
  Likvidiraj eto...i nas, i Dom zdravlja i Bolnicu. Svi smo isti...javne ustanove, sa dugovina. Nalikvidiraj se, drugo ništa i neznaš. Završi jednom agoniju s nama, s Dobojem...Vrijeme je..
  Ali, vrati ovom gradu pare koje smo mi zaradili a koje si ti oteo od nas i dijelio:
  -tvojoj karikaturi od nametnutog nam direktora Mitrovića, koji je za psihijatrije, za liječenje,
  -tvojim karikaturama od zamjenika direktora koje si nam postavljao, a koji vrijede NULA u svakom smislu ..Čadje, Savići, tvoj drogeraš Igor, itd
  - tvojoj ko zna kojoj po redu snaji Adrijani, koja 2 godine nije ušla u Apoteku, a platu iz Apoteke primala
  -tvome Upravnom odboru koga si stavio da nas bezdušno uništi
  VRATI NAM TE PARE OBRENE.
  Nećeš? Ne moraš, znamo mi da nećeš. Ali, ima obrene i nas ništa ne brini. Dovoljno. Vidimo se u čitulji, obrenčiću. Ovaj put si natrčao, nema ti spasa.
  PRAVDA ZA APOTEKU, IDEMO DO KRAJA!

  Prijavi
 • Pravda za Doboj
  Pravda za Doboj subota, 07 jul 2018 12:36 Link komentara

  Gubitak JZU APOTEKA nisu napravili radnici nego dobro instruisani i vođeni poslušnici u statusu VD. Ako već Osnivač neće da podnosi krivične prijave neka bar formira Anketni odbor da ispita ovo dobojsko čudo koje napravi pronevjeru koja se kod nas naziva GUBITAK.
  Gdje su pare

  Prijavi
 • mulajusuf
  mulajusuf subota, 07 jul 2018 09:58 Link komentara

  Nisu radnici Apoteke donosili odluke o silnim investcijama nego ti sakriven iza VD Upravnog odbora i VD direktora. Radnici su tu da marljivo rade i uredno vraćaju kredit sve dok tebi ne padne na pamet da to sve rasprodaš a onda cinično saopštiš da to radiš zbog zaposlenih. Ko te ne zna skupo bi te prodo.
  Zakašnjela reakcija

  Prijavi
 • Samir
  Samir petak, 29 jun 2018 01:36 Link komentara

  Puna podrška radnicima apoteke koji se bore protiv kriminala u Gradskoj apoteci i gradu Doboju. Smrt fašizmu pravda za Davida,

  Prijavi
 • Ziv je doboj umro nije
  Ziv je doboj umro nije ponedeljak, 25 jun 2018 22:21 Link komentara

  Pitanje za dobojsko tužilaštvo
Kako se tretira ponuda Interprometa direktoru JZU APOTEKA da,ukoliko apoteka naruci određenu količinu lijekova-robe-da će biti nagrađen putovanjem u Njujork .
Provjerite rad ovog obrenovog eksperta za farmaceutiku pa ćete doći do objašnjenja sadašnjeg stanja ove JAVNE USTANOVE.
Vjerujte da to uopšte nije komplikovano!P.S.Dotični je u pratnji drugog eksperta prihvatio,iako nerado,ovu časnu ponudu i par dana boravio u Njujorku.

  Prijavi
 • Mali mis
  Mali mis petak, 22 jun 2018 20:34 Link komentara

  Pitanje za predsjednika upravnog odbora i direktora Apoteke
KAKO VAM JE USPJELO ZA 12 MJESECI NAPRAVITI GUBITAK OD 400000km.
Pošto to pitanje ne zanima ni odbornike ni bilo koje kontrolne organe,molio bih vas da to saopštite građanima koji u strahu od vaše odmazde ostaju anonimni.
 Zanijeli ste se i uljuljkali u vlasti pa ste zaboravili DA NEMA NIŠTA TAJNO ŠTO NEĆE BITI JAVNO,NI SAKRIVENO ŠTO SE NEĆE OTKRITI.

  Prijavi
 • Branislav
  Branislav petak, 22 jun 2018 13:23 Link komentara

  Odgovor na 6.pitanje iz uvodnog teksta,zašto ćute policija i tužilaštvo
Lukavi lisac je u lokalnu upravu,javna preduzeća i ustanove pozapošljavao žene,sinove i kcerke policijskih inspektora,tužilaca i sudija i time se zaštitio ko međed.

  Prijavi

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh