Menu

Saznajte kako i vi možete ispuniti Upitnik Evropske komisije

Saznajte kako i vi možete ispuniti Upitnik Evropske komisije

Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH omogućila je građanima Bosne i Hercegovine, s obzirom da integracija u Evropsku uniju nije posao samo institucija u BiH, da odgovore na 35 od 3.242 pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Izdvojena pitanja, između ostalih, tiču se zaštite ljudskih prava, kvaliteta usluga, transparentog rada uprave, zaštite potrošača i prava iz radnog odnosa.

Odgovaranje na pitanja moguće je do 31. januara posredstvom jednostavne online forme pod nazivom “Građani odgovaraju“ na internet stranici Direkcije.

Odgovori u kojima bude korišten govor mržnje i diskriminacije po bilo kojem osnovu, neće biti prihvaćeni, saopšteno je iz Direkcije za evropske integracije BiH.

Odgovore građana Direkcija će prevesti na engleski jezik i dostaviti Evropskoj komisiji.

Ispunjavanje Upitnika možete odraditi na portalima “eKonsultacije” Ministarstva pravde BiH i “eKonsultacije” pomenute Direkcije.

Ostavi komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Dobojski Info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Dobojski Info zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

nazad na vrh