Menu

JA IMAM STAV: Da li je aktuelni zamjenik gradonačelnika Doboja ugledni građanin ili prestupnik?!

  • Autor  Vasilije Šajinović Dobojski Info

Dilemu iz naslova ovog članka o tome da li je zamjenik gradonačelnika Grada Doboja, Dragan Vasilić, ugledan građanin ili prestupnik kod mene su proizveli mediji jer su jedni objavili kako je imenovani Vasilić prije desetak dana neodgovornom vožnjom prouzrokovao saobraćajni udes u blizini centra Doboja dok su drugi mediji prećutali navedeni događaj. Problem navedenog događaja se ne nalazi u činjenici da je Vasilić napravio saobraćajni udes; to se moglo svakome desiti, nego problem leži u činjenici da je imenovani Vasilić u kasnim večernjim satima vozio opštinski automobil i, po tvrdnji očevidaca, bio u pripitom stanju u kome je bjesomučnom vožnjom od Saobraćajnog fakulteta prema centru grada udario u zadnju stranu vozila mercedes koji se kretao sporije!

Dakle, da rezimiramo. Navedeni događaj je objavljen na portalu DOBOJSKI INFO sa komentarom jednog očevica i tu dileme nema. Dilema se nameće činjenicom da nijedan drugi medij putem svojih izvještača iz Doboja nije ni na koji način saopštio javnosti o navedenom udesu! Isto tako, ni Opština Doboj čiji je automobil u udesu oštećen nije se oglasila što je donekle razumljivo jer se radi o vinovniku iz vrha dobojske lokalne vlasti, Ali, gdje su „objektivni“ elektronski i pisani mediji koji, istini za volju, iz Doboja izvještavaju po narudžbi dobojske opštine koja ih je zakupila kako bi preko istih bacala prašinu u oči o tobožnjim „važnim aktivnostima“ aktera lokalne vlasti Grada Doboja.

Opet moram podsjetiti kako Doboj nema vlastite medije već nam se informativni centri nalaze u Prnjavoru i Bijeljini, odnosno u Banjoj Luci. Takođe, treba podvući kako i TV Prnjavor i TV BN kao navijači Srpske demokratske stranke i aktuelnog Saveza za promjene nisu zainteresovani za iznošenje prljavog veša čelnika lokalne vlasti u Doboju kojom diriguje SDS a koju zdušno javno podržavaju odbornici DNS (sik!) te odbornici stranaka čije su centrale u federalnom Sarajevu. Ne vidi se da je javno iko od nadležnih iz skupštinske većine Grada Doboj postavio pitanje štete nanesene Opštini Doboj, a koliko se da vidjeti ni policija Stanice javne bezbjednosti se nije oglasila povodom navedenog inkrimisanog događaja. Izgleda da je narodna poslovica „Vrana vrani oči ne vadi“ više nego aktuelna ako se ima u vidu činjenica da je donedavno Dragan Vasilić bio komandir policije u istoj stanici.

Povodom Vasilićevog udesa nije se oglasila ni opozicija oličena u odbornicima SNSD i SP u lokalnoj skupštini što, opet, znači kako aktuelni odbornici opozicije „pišaju u istu tikvu“ s tobožnjim političkim protivnicima!

I na kraju, prilika je da se podsjeti na plebiscitarnu odluku naroda s područja Krnjina kome su dozlogrdila „zalaganja“ prvaka lokalne dobojske vlasti pa se taj narod otcijepio od navedenih „usrećitelja“. U činu koji su poduzeli Krnjinci prepoznaje se narodna deviza o bahatoj vlasti: „Možete kako hoćete, ali ne možete dokle hoćete“!

Ostaje pitanje za ostatak građana opštine ili, gle apsurda, Grada Doboja na Vučijaku, Trebavi, Ozrenu i stvarnom gradu Doboju, šta treba da se desi pa da okrenu list i daju doprinos smjeni neodgovornih ljudi iz lokalne vlasti koji godinama arče narodne pare i ponašaju se kao da su oni jedini zaslužni za postojanje Doboja i dobojskih područja koja pripadaju Republici Srpskoj?! A prilika dolazi uskoro.

Kada otcijepljeni Krnjinci budu birali svoju lokalnu vlast, postojeća dobojska vlast će morati da svoje mandate stavi na raspolaganje svojim građanima kako bi ovi odlučili da li ta vlast ima i dalje legitimitet!

Nadamo se da će dosadašnja samovolja načelnika i njegovih satelita biti kažnjena zbog svega lošeg što su uradili građanima do sada!

Vasilije Šajinović

nazad na vrh