Menu

DOBOJ: Borci ne odustaju od zahtjeva (VIDEO)

  • Autor  Božana Živanović ATV/RTRS

Ni nakon sastanka rukovodstva Boračke organizacije Srpske sa Obrenom Petrovićem, nema naznaka da će dobojski borci pronaći zajednički jezik sa gradskim vlastima.

Ulje na vatru gradonačelnik je dolio i time što na sastanak nije pozvao novinare. Nakon što su se sit ispričao sa Milomirom Savčićem, pred kamere je došao samo prvi čovjek BORS-a. U cijeloj priči on i ne vidi toliki problem. Ipak, smatra da bi gradonačelnik morao da popriča sa borcima.

’’Da upute zvaničan poziv Gradske boračke organizacije da sjednu zajedno za sto da počnu rješavati sve one probleme koji su navedeni u otovrenom pimu GBO od 4. marata. GBO podržavamo u zahtjevima a koji su proglasili kroz pismo’’ kazao je Milomir Savčić, predsjednik BORS-a.

Borci i jesu za dogovor ali i za ispunjavanje njihovih zahtjeva. To su danas i ponovili pred predsjednikom BORS-a.

“Ostajemo pri svim našim zahtjevima koje smo istakli. Treba da sjednemo i taksativno razradimo ako su gradske vlasti spremne za razgovor”, ističe Zoran Bijelić, predsjednik predsjedništva GBO.

Jedan od zahtjeva je i gradnja spomen obilježja u parku. Za dobojskog gradonačelnika to je neopravdano jer je, ranije, u izgradnju spomen crkve uloženo više od 3 miliona maraka. To je tek uvrijedilo borce.

“Mislim da Doboj, a svi učesnoci rata zaslužuju da u centralnom parku postoji spomenik palim borcima. To je nešto što ne bi trebalo da vrijeđa bilo koga, ne bi bilo usmjereno protiv bilo koje nacije”, rekao je Miladinko Kovačević, predsjednik Skupštine GBO Doboj.

Na kraju dana, ni rukovodstvo BORS-a nije moglo ništa da uradi da odledi odnose boraca i gradonačelnika. Čini se da ni sami više ne znaju ko će da ih pomiri.

nazad na vrh