Menu

PUTEVI: Saobraćaj bez ograničenja

FOTO: Dobojski Info | PUTEVI: Saobraćaj bez ograničenja FOTO: Dobojski Info | PUTEVI: Saobraćaj bez ograničenja

@Na području Gradiške jutros pada kiša, pa su kolovozi mokri i klizavi, dok na području Mrkonjić Grada, Doboja i Foče mjestimično ima slabije magle, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a izuzetak su dionice na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka izvode se radovi na sanaciji klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno, uz kratkotrajne zastoje.

Radi izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže u centru opštine Šipovo izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Jezero-Šipovo i Šipovo-Novo Selo i dionici regionalnog puta Šipovo-Baraći.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i regionalnog puta Mitrovići-Prisika, zbog je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

U toku su radovi na uklanjanju naplatnih kućica na magistralnom putu M-16, dionica Klašnice 2-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Trnovica 2-Trebinje, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore.

Zbog radova na izgradnji kanalizacione mreže, na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske na području grada Bijeljina/ biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, do 30. oktobra.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice 1 – Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka–Doboj.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog usporeno se saobraća na dionicama Lončari-Brčko1 i Brčko1-Brčko2.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo – foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se još uvijek odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan - Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor /sekcija "Đokin potok"/, (u mjestu naseobini Lišnja i Puraći i na dionici regionalnom putu Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2 /sekcija "Prnjavorska petlja"/, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj.

Na dionici magistralnog puta Klašnice 1 – Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje pristupnih puteva koji će se spajati sa magistralnim putem i izmiještanja dijela navedenog magistralnog puta, a za potrebe izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula–Vraca 1, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Na regionalnom putu Teslić 2-Pođezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase "M3", dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Ova zabrana se ne odnosi ni na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem Bratunac 3-Drinjača.
U Federaciji BiH /FBiH/ magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog radova na mostu kod petlje Visoko na dionici auto-puta Kakanj-Visoko, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova /Ban Brdo/, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog oštećenja dilatacione naprave na mostu na dionici Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga saobraća se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Olovo-Kladanj /Karaula/, Jajce-Banjaluka, Domanovići-Stolac i Srbljani-Bosanska Krupa, gdje je privremeno postavljena signalizacija.

Trenutno je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić, Doljani i Gradiška, kao i na ulazu u BiH na prelazu Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljeg je obustavljen saobraćaj na prelazu Novi Grad-Dvor.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh