Menu

DOBOJSKI INFO DONOSI: Radnici Gradske apoteke traže smjenu Vedrana Mitrovića

FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO DONOSI: Radnici Gradske apoteke traže smjenu Vedrana Mitrovića FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO DONOSI: Radnici Gradske apoteke traže smjenu Vedrana Mitrovića

Radnici okupljeni u Sindikatu zaposlenih u JZU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" Doboj uputili su zahtjev gradonačelniku Obrenu Petroviću da razriješi dužnosti v.d. direktora ove ustanove Vedrana Mitrovića.

Dobojski farmaceuti zaposleni u Gradskoj apoteci se pitaju da li je imenovanje za vršioca dužnosti direktora, objavljeno 28.02.2017.godine, stupilo na snagu s obzirom da nije raspisan javni konkurs i da izabrani kandidat nije dobio saglasnost Ministarstva zdravlja, a što je jedan od uslova za zakonito imenovanje!

Dalje u svom dopisu pitaju gradonačelnika Obrena Petrovića da li Vedran Mitrović ima rješenje za obavljanje direktorske funkcije, tj. da li poslije isteka prvog mandata Upravni odbor JZU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" Doboj, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Nebojšom Marićem, produžo mandat vršioca dužnosti direktorau JZU Apoteka?

- Ako takve odluke nema, da li je kršenje zakona ako on tu funkciju i dalje obavlja gradonačelniče Petroviću? Molimo Vas da razmotrite pitanje zakonitosti obavljanja funkcije v.d. direktora! - poručuju radnici Gradske apoteke.

Stav dobojskih apotekara, stoji u njihovom dopisu, je da bi ostanak na funkciji izabranih rukovodioca neke ustanove trebalo da se odlučuje na osnovu postignutih rezultata, a kada bi se to tako i gledalo sadašnji v.d. direktor Vedran Mitrović bi trebao da bude momentalno smijenjen sa te funkcije.

Svoj stav obrazlažu činjenicama da je v.d. direktor Vedran Mitrović uspio za vreme svog mandata da uradi i sljedeće:

- izazove neopravdani gubitak preko 300.000 KM,
- da iznos kasa i knjižnih obavjesti (koji su bitni prihodi ustanove) od strane dobavljača budu duplo manji za vreme njegovog mandata u odnosu na predhodnu godinu kada je tu funkciju obavljao drugi v.d. direktor.
- da neplaćanjem računa i neizmirivanjem obaveza dovede Ustanovu u stanje totalne blokade bankarskog računa i totalnog kolapsa (ne možemo izvršiti obavezu plaćanja PDV-a, režija, doprinosa, plata, kao ni nabaviti osnovna sredstva za rad, počev od traka fiskalnih kasa pa nadalje...),
- odbijanjem da pregovara i sarađuje sa našim partnerom, sa kojima imamo potpisane ugovore do 2022. godine, doveo nas je na samo korak od stečaja.

S obzirom da je svojim nesavjesnim i nepravilnim radom prouzrokovao Ustanovi veću štetu i da je nemarno vršio svoju dužnost tako da su nastale veće smetnje u obavljanju delatnosti Ustanove te da joj prijeti totalna obustava rada, stečaj i prestanak obavljanja apotekarske delatnosti, zaključak je zaposlenih da Osnivač treba da razriješi dužnosti v.d. direktora Vedrana Mitrovića i pre isteka mandata, ako ga uopšte u ovom trenutku i ima!

Vrh svega ovoga je, stoji dalje u dopisu, da smo 26.06.2018 godine dobili naređenje od v.d. direktora Vedrana Mitrovića da u jednom danu naručimo lijekove u vrednosti od 123.600 KM!!!!
Naređenje je da se lijekovi moraju naručiti isključivo od veledrogerije "MGM Farm" d.o.o. Kakanj. Dotična veledrogerija ima i svoj udeo kapitala u ZU Apoteka "Vivamedik", pretedentu za preuzimanje naše ustanove. Ove lijekove poručujemo pod pritiskom i u strahu da bi u slučaju odbijanja naređenja od strane v.d.direktora Vedrana Mitrovića slijedile disciplinske mjere zbog neposlušnosti i otkazi radnicima.

Molimo sve institucije da spriječe ovaj suludi čin našeg direktora!

Kako objasniti drugačije ovaj potez, nego suludim činom!

Naručivanje ogromne i nepotrebne količine lijekova, i to u samo jednom danu, u situaciji kada su nam svi računi blokirani i prijeti nam isključenje telefona, struje, interneta... v.d. direktor Vedran Mitrović prisiljava radnike ove Ustanove, koja je na korak od stečaja i već ima zalihe lijekova u vrednosti 750.000 KM, da sada za dan poruči još nepotrebnih 123.600 KM i poveća dugovanja!!! Ovakvim ponašanjem v.d. direktor Vedran Mitrović pokazuje da nema dobre namjere i da vodi JZU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" Doboj ka uništenju - poručuju radnici gradonačelniku Obrenu Petroviću.

Takođe očekuju i reagovanje ostalih državnih struktura na ovako destruktivno, i po mišljenju radnika, kriminalnom činjenju i/ili nečinjenju, kako osnivača, Grad Doboj i gradonačelnika Petrovića i v.d. direktora Vedrana Mitrovića. Dopis su poslali i Ministarstvu zdravlja Republike Srpske, Vladi Republike Srpske, Predsjedniku Republike Srpske, Republičkom Pravobraniocu kao i Skupštini Grada Doboja, navodi se na kraju dopisa kojeg potpisuju zaposleni u JZU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" Doboj

.apoteka sindikat1

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

33 Komentara

 • Sveznamo
  Sveznamo petak, 29 jun 2018 21:34 Link komentara

  Vedrane ljudino!!!

  Prijavi
 • Pravda
  Pravda petak, 29 jun 2018 21:10 Link komentara

  Kako da vrati kosilicu, kad Aida onako lijepo kosi, ja mislio traktor, kad ono kosacica novi tip

  Prijavi
 • advokat
  advokat petak, 29 jun 2018 18:05 Link komentara

  Krajnje je vrijeme da završite ovu priču. Vratite, kosilice i klima uredjaje, ustanovi, proviziju strateškom partneru. A notaru uputite izvinjenje što ste se lažno predstavljali i trošili njegovo dragocijeno vrijeme.
  Javnog pravobranioca gospodina Govedaricu obavjestite da ste napravili taktičke greške u traganju za strateškim partnerom i da nema potrebe da traži razloge za promjeniu mišljenja koje je dala zamjenik pravobranioca, gospođa Garić.

  I nemojte se više brinuti za radnike apoteke jer oni to ne zaslužuju.

  Nemojte zaboraviti uputiti izvinjenje i pravom strateškom partneru, kompaniji Feniks. Objasnite da je do prekida saradnje došlo zbog neiskustva mladog V.D. koji će se u narednom peridu popraviti i biti korektan.
  Ovim ćete možda spriječiti uvodjenje stečaja, tako da ovu akciju možete nastaviti poslije izbora.
  A sad u Kampanju za oktobarske izbore.
  Narod će sve to do oktobra zaboraviti i na Apoteku, Vodovod, Toplanu, Dirg …

  Prijavi
 • Notar
  Notar petak, 29 jun 2018 13:20 Link komentara

  Naredba odbornicima skupštine grada Doboj.
  Ovih dana se nemojte udaljavati iz grada, jer se sprema hitna sjednica skupštine na kojoj ćete razriješiti V.D. članove upravnog odbora i direktora J.Z.U. Apoteka, i imenovati iste, da završe započeti posao, grandiozni projekat, "Nema više apoteke, ali ja imam poslovni prostor."

  Prijavi
 • Posmatrač
  Posmatrač petak, 29 jun 2018 13:11 Link komentara

  Informacija za zaposlene u JZU APOTEKA
  Ustanova u kojoj ste zaposleni već duže vrijeme ima LAŽNI upravni odbor i LAŽNOG direktora. Sve odluke koje su donijeli su NIŠTAVNI. Vi ste kao posada i putnici na brodu koji nema ni kapetana ni kormilara. Neka nam je svima pod ovom vlašću Bog na pomoći!

  Prijavi
 • Samir
  Samir petak, 29 jun 2018 12:20 Link komentara

  Ovih dana francuski "Le Figaro" podsjeća na trenutke pred izbijanje francuske revolucije 1848 godine,poznate i pod nazivom "Revolution de Fevier" kao veze revolucionog proljećanaroda u Evropi.Tada je govoreći u Nacionalnoj skupštini Francuske mjesec dana prije revolucije Alexis de Tocqueville upozorio "Cuvajte se ,vjetar revolucije se približava ,zar ga ne osjećate? Ostali zastupnici u čudu su gledali i ismijavalise.Mjesec dana kasnije revolucija gotovo svih slojeva francuskogstanovništva srušila je monarhiju i uspostavila drugu republiku.Tocqueville je nakon revolucije objasnio temeljem čega izrekao proročanske riječi."Osjećao sam da otpor nije usmjeren na pojedinog čovjeka u vlasti već na cijelu samouvjerenu i usku vladajuću elitu koja je sebi preuzela svu moć,sve sav politički život a za sve ostale nisu ostavili ništa". Zapanjujuće je kako u ovom trenutku kao i davne 1848 naša elita ne prepoznaje signale promjena.Otpor koji svakim danom sve više jača nije usmjeren na pojedince i političke partije i stranke nego na ukupnu vladajuću elitu.

  Prijavi
 • Milos
  Milos petak, 29 jun 2018 11:38 Link komentara

  Nas narod kaze "Nikad nije kasno" mada se bojim da je za bilo kakav napredak u Doboju kasno. Mozda nije kasno bar da zaustavimo dalje propadanje grada a i svih nas koji tu zivimo. Ovi iz apoteke su do sad bili nijemi posmatraci ali kada je njima licno voda pocela da ulazi na nosi dizu glas. Podrzavam ih ipak i spreman sam izaci i stati s njima zajedno u stroj! Pravda za Mitrovica!

  Prijavi
 • Pravda
  Pravda petak, 29 jun 2018 11:14 Link komentara

  Dosta je svi su budni samo jos da naučimo da glasamo!!! Pa nemoze Paleksić sve glasove promjeniti,ako ništa neće moći sa Gostićem sloziti interese.

  Prijavi
 • Budjenje
  Budjenje petak, 29 jun 2018 09:55 Link komentara

  Pa sta se ovo desava?? Da li se ovo gradjani Doboja polako bude iz jednog zimskog sna koji traje jako dugo, skoro 30 godina. Kritika nikad ostrija! Jos se radnici apoteke biti heroji nasi! Petrovicu sto si svirao-svirao si, a Maricu i ostala bagro skupljena oko Petrovica sto ste igrali-igrali ste! Kad ode veliki sef samo me zanima sta cete onda da radite. Pojedini ce se snaci, preci ce u druge partije, ali ostadose ovi mladi SDS-a da i dalje dijele jaja i badnjake. Koja ste vi KOMEDIJA. Sinisa Pavic traga za ovakvim materijalom odlicnim.

  Prijavi
 • Samo vas posmatram
  Samo vas posmatram petak, 29 jun 2018 09:15 Link komentara

  Čim je tu Vedran direktor a Čađo zamjenik to mora da funkcioniše sve po PS. Školovani obadvoica. Samo vi to ne vidite dobro.

  Prijavi

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh