×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: [ROOT]/images/dobojNEWS/03sponzorisani-clanci/06-NIVEA/39-NIVEA/nivea-moda-2017-01
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/dobojNEWS/03sponzorisani-clanci/06-NIVEA/39-NIVEA/nivea-moda-2017-01
×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder dobojNEWS/03sponzorisani-clanci/06-NIVEA/39-NIVEA/nivea-moda-2017-01:::0:0 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Menu

PUTEVI: Klizavi kolovozi, poledica u višim predjelima

  • Autor  SRNA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, a poledica je moguća u sjenovitim dijelovima puteva, u višim planinskim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vidljivost je, zbog magle, smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima, posebno na području Mrkonjić Grada, Doboja, Kneževa, gornjeg i donjeg Podrinja, Vlasenice i romanijske regije. 

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale, u tunelu "Kalovita brda", saobraćaj je potpuno obustavljen zbog sanacionih radova i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela. 

Saobraćaj je potpuno obustavljen i na dionici magistralnog puta Bijeljina - Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom. 

Na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, od Fabrike "Pirometal" do šljunkare-u blizini skretanja za mjesto Marići, naselje Gredice, od 8.00 do 16.00 časova biće izvođeni deminerski radovi, pa će saobraćaj biti obustavljan 30, a propuštan 10 minuta. 

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, u mjestu Klakari Gornji, aktuelne su obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja. 

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak, radnim danima od 8.00 do 18.00 časova, saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a propuštan 10 minuta. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima ostaje na snazi zabrana za teretna vozila, koja su preusmjerena na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, i dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta. 

Ugaženog snijega ima na magistralnom putu Glamoč-Mlinište, a vidljivost je zbog magle smanjena na magistralnim putevima Ripač-Vrtoče i Prozor-Gornji Vakuf, te pojedinim dionicama uz Lašvu i Drinu. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

nazad na vrh