Menu

DOBOJ: Danas obilježavanje dana ustanka naroda dobojskog kraja

DOBOJ: Danas obilježavanje dana ustanka naroda dobojskog kraja

Na području grada Doboja danas je počelo obilježavanje ustanka naroda dobojskog kraja u Drugom svjetskom ratu, koje je organizovalo Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata /NOR/.

Delegacije Udruženja antifašista i boraca NOR-a, organizacije koja nastavljaju tradiciju NOR-a, kao i predstavnici Gradske uprave položili su vijence na Spomen-kosturnici u parku Narodnih heroja u Doboju. 

Predsjednik dobojskog Udruženja antifašista i boraca NOR-a Novak Radojčić napomenuo je da je programom obilježavanja predviđena i svečanost kod Spomen-obilježja na ozrenskom visu Preslica sa kojeg su partizanski odredi u noći između 23. i 24. avgusta 1941. krenuli u akciju oslobađanja Doboja od ustaško-fašističkih snaga. 

Radojčić je podsjetio da je iz dobojskog kraja u NOR-u učestvovalo 4.250 boraca, od kojih je 651 poginuo, a bilo je i 635 civilnih žrtava rata, dok je 148 civila, uglavnom staraca, žena i djece, odvedeno i ubijeno u ustaškom prihvatnom logoru u Doboju, te jasenovačkom i drugim logorima na području Nezavisne Države Hrvatske.

3 Komentara

 • Milos Kupres
  Milos Kupres ponedeljak, 21 avgust 2017 00:40 Link komentara

  @Ozrenac
  Hebo ga patak i Novaka,svugdje ga ima,a de mi reci jel i tad bio lopov?
  P.S.I ja sam danas bio tamo.

  Prijavi
 • Озренац
  Озренац nedelja, 20 avgust 2017 19:11 Link komentara

  Да, али ту је Новак, Обренова перјаница! Знају они да се распореде на функцијама,а важно им је да то обавезно буду Липчани који креирају политичку сцену која је данас иата као она из комунистичког периода када је Новак радио у Комитету СК Добој! Мене мало буни чињеница да се не спомиње Богдан Николић који јприпада липачком трију уз Обрена и Новака Радојчића! То маскирање с Новаком не може да завара нас страре Добојлије..

  Prijavi
 • шкорпија
  шкорпија nedelja, 20 avgust 2017 16:04 Link komentara

  За дивно чудо - ни Обрена, ни Бакира ???

  Prijavi

Ostavi komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Dobojski Info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Dobojski Info zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

nazad na vrh