Menu

DOBOJ: Godišnji odmori mame provalnike (VIDEO)

DOBOJ: Godišnji odmori mame provalnike (VIDEO)

Policijska uprava Doboj je, tokom mjeseca juna i jula evidentirala, 16 provala u kuću ili stan. Najveći mamac za lopove je upravo period godišnjih odmora. Na meti su im često i vikendice, ali i pomoćni objekti.

– Imamo situaciju, da u poslednjem mjesecu, mjesecu julu, imamo evidentno povećanje krađe u odnosu na mjesec jun, pa i u odnosu na isti period prošle godine, zbog takve pojave naložene su određene aktivnosti – tvrdi Žarko Panić, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Iz policije savjetuju da, ukoliko idete na godišnji odmor, nikako ne spuštate sve roletne u stanu. Dodaju i da bi dobro bilo da ključ od kuće ili stana, ostavite komšiji da povremeno provjere da li je sve u redu. I dok se pojedine Dobojlije odlučuju za sigurnosne alarme, drugi u šali kažu da nemaju šta da zaštite.

Pored ovih savjeta, policija preporučuje se da se vrijedne stvari, novac i nakit ponesu sa sobom. Zanimalo nas je i da li osiguravajuće kuće nude građanima mogućnost da svoju imovinu osiguraju samo za vrijeme godišnjeg odmora. Pred kameru nisu htjeli, ali u telefonskom razgovoru kažu da takvu mogućnost nemaju, ali da građani svakako mogu osigurati svoju imovinu na godinu dana. Osnovni paket osiguranja košta 0,48 km po kvadratu.

Ostavi komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Dobojski Info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Dobojski Info zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

nazad na vrh