Menu

KOMEMORACIJA: Jorganović novinarstvom branio Srpsku

KOMEMORACIJA: Jorganović novinarstvom branio Srpsku

U Banjaluci je danas održana komemoracija novinaru Ozrenu Jorganoviću, koji je preminuo od srčanog udara u 59. godini.Jorganović je preminuo 9. januara u Petrovu, a na komemoraciji održanoj u multimedijalnoj sali Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ govorila je dugogodišnji novinar i urednik na RTRS-u Mira Lolić Močević.

Močevićeva je rekla je da je Jorganović bio dugogodišnji novinar RTRS-a i dopisnik Novinske agencije Republike Srpske "SRNA", veliki patriota koji je preminuo upravo na rođendan Republike Srpske, za koju se borio svim svojim bićem.

Jorganović je, kako je navela, novinarstvom neustrašivo branio Srpsku, sve je radio iz velike ljudske potrebe da pomogne drugom čovjeku, svom rodnom kraju, srpskom narodu i Srpskoj govoreći - za nju sam se borio.

Močevićeva je dodala da je Jorganović bio i neumoran i odgovoran radnik, kao i primjer za mlađe kolege.

Ona je napomenula da je Ozren Jorganović prije deceniju osnovao predstavništvo RTRS-a u Petrovu, a prije toga obnovio televizijski studio u Doboju, a kao direktor lokalne biblioteke u Petrovu prvi digitalizovao bibliotečki fond u Srpskoj.

Jorganović je rođen 3. marta 1958. godine u Gnojnici kod Lukavca. Gimnaziju je završio u Gračanici, a u Sarajevu Fakultet političkih nauka.

Novinarsku karijeru počeo je na lokalnom radiju u Gračanici, a tokom rata je u Petrovu osnovao Srpski radio "Ozren".

Obavljao je i funkciju glavnog i odgovornog urednika Radio Doboja, a za bogat novinarski rad dobio je brojne nagrade i priznanja.

Ozren Jorganović, koji je iza sebe ostavio dvije kćerke, biće sahranjen danas u 13.00 časova na groblju Brđani u Petrovu.

Ostavi komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Dobojski Info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Dobojski Info zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

nazad na vrh