Menu

DOBOJ: Akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ (VIDEO)

DOBOJ: Akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ (VIDEO)

MUP provodi akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ kako bi učenici bili bezbijedni od prvog dana školske godine. Pripadnici policije će biti prisutni u blizini svih školskih objekata, kao i na putnim pravcima kojima će se kretati veći broj učenika.

Pripadnici CJB Doboj danas su učenicima prvih razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ održali predavanje sa osnovnim ciljem da mališani nauče osnove ponašanja u saobraćaju. Đaci prvaci otkrili su nam kako se pravilno prelazi ulica.

U sklopu akcije koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi pod nazivom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, Centar javne bezbjednosti Doboj će tokom septembra preduzeti veći broj preventivnih mjera i aktivnosti u cilјu povećanja nivoa bezbjednosti djece predškolskog i ranoškolskog uzrasta koja prvi put, kao pješaci učestvuju u saobraćaju. Roditelji ističu da je prisustvo policije u blizini škole pozitivna stvar, te da će u mnogome smanjiti brigu roditelja za bezbijednost djece.

Tokom smjena učenici najnižih razreda usmjaravaće se na najbezbjednije pješačke prelaze, dok će vozači biti upozoreni na smanjenje brzine kretanja automobila, a sankcionisaće se i vozači koji se nepropisno parkiraju u zonama škola i pješačkih prelaza. Pripadnici CJB ističu da se i pored brojnih akcija povećanja bezbijednosti, događaju saobraćajne nezgode u blizini školskih objekata.

– Tokom prethodne školske godine na području našeg centra su se dogodile dvije saobraćane nezgode u kojima su učestvovali učenici na putu od kuće do škole, odnosno od škole do kuće. Znači, jedan učenik je zadobio teške tjelesne povrede na području Doboja, tačnije u Osječanima i u samom gradu Doboju se dogodila jedna saobraćajna nezgoda gdje je jedan učenik zadobio lake tjelesne povrede – rekao je načelnik Sektora policije CJB Doboj Jovica Žigić.

U drugoj polovini mjeseca septembra u svim osnovnim školama, prvenstveno učenicima prvih razreda, pripadnici CJB Doboj održaće predavanja o saobraćajnim pravilima i propisima.

Ostavi komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Dobojski Info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Dobojski Info zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

nazad na vrh