Menu

DOBOJ: Održana javna rasprava o Nacrtu Programa rada javnih preduzeća (VIDEO)

Pored osnovne djelatnosti, pružanja zdravstvenih usluga građanstvu, u planu rada dobojskog Doma zdravlja za narednu godinu navedena je rekonstukcija dvije etaže koje nisu bile poplavljene.

Ova zdravstvena ustanova u narednom periodu ima u planu i ugradnju lifta, te mogućnost kućnog liječenja. U timovima porodične medicine trenutno je registrovano oko 58 hiljada osiguranika. Otvaranjem Doma zdravlja u novoformiranoj opštini Stanari taj broj bi se smanjio, što bi uticalo i na finansijski dio poslovanja ove zdravstvene ustanove.

- Jedan dio sredstava bi otišao tom Domu zdravlja dok bi jedan dio sredstava ostao s obzirom da za određene usluge koje mi u ovom trenutku pružamo, stanovništvo na području opštine Stanari odnosno novoformirani Dom zdravlja ne bi imao uslove - objasnio je za Elta 1 HD dr Radoslav Nikolić, direktor Doma zdravlja Doboj.

U Dječijem obdaništu „Majke Jugović" akcenat u Novoj godini biće na podizanju nivoa vaspitno-obrazovnog rada, što podrazumijeva i veću saradnju roditelja sa vaspitačima. Planirano je i uvođenje primarne zdravstvene zaštite, koja će se obavajati dva puta godišnje.U martu je planirano otvaranje i trećeg objekta, koji finasnira ambasada SAD-a. Rekonstukcija tog objekta košta oko 235 hiljada dolara.

- Sa puštanjem u rad tog našeg trećeg objekta nadam se da ćemo zadovoljiti potrebe ovoga grada što se tiče pružanja usluge naše ustanove - izjavila je Slavica Živković, direktor JU Dječijeg obdaništa „Majke Jugović".

- Objekat se dograđuje tako da ćemo imati dvije sobe više u odnosu na postojeći objekat koji je radio prije poplave - dodala je ona.

U narednoj godini, tvrde, vrijedno će raditi u gradskoj Turističkoj organizaciji. Pored promotivnih i projektnih aktivnosti , biće nastavljena i adaptacija dobojske tvrđave.

- To je treća faza gdje bi trebali obezbijediti rasvjetu i još neke dodatne sadržaje.Mogu da se pohvalim da smo putem projekta od Ministarstva civilnih poslova BiH dobila sredstva za postavljanje panoramskog dvogleda što predstavlja obagaćivanje ponude dobojske tvrđave - objasnila nam je Mitra Đuričić, direkto TO Doboj.

U Turistićkoj organizaciji kažu da u narednoj godini planiraju i kreiranje turističkih arandžmana koje će agencije prodavati. Javna rasprava o Nacrtu Programa rada javnih preduzeća odnosno ustanova čiji je osnivač Grad Doboj, održana je u organiazciji Odjeljenja za privredne i društvene djelatnosti.

 

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh