Menu

DOBOJ: Lažno prijavljivanje krivičnog djela

  • Autor  Ljerka Stanimirović CJB Doboj

Policijskoj stanici Doboj 2, 25.05.2015. godine M.N. sa područja grada Doboja prijavio je da je iz podruma kuće koju koristi kao član porodičnog domaćinstva otuđen novac u iznosu od 10.000,00 KM i bankovna kartica na ime drugog lica, a na čijem računu se nalazi 30.000,00 KM. Prijavitelj je takođe naveo da je novac i bankovnu karticu dobio od njemu nepoznatog lica kao protivrijednost za dobitni loto-listić sa kojim je osvojio 40.000,00 KM.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela teške krađe, policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 utvrdili su da je M.N. lažno prijavio krivično djelo kojim je navodno oštećen.

Tokom kriminalističke obrade nad M.N. utvrđeno je da je navedeno lice, zajedno sa dva identifikovana maloljetna lica, u mjestu Poljice, područje grada Doboja, provalio u kuću vlasništvo S.M. koji se nalazi na radu u inostranstvu. Policijski službenici su pronašli i izuzeli televizor koji su izvršioci, nakon otuđenja, prodali trećem licu. Policijskoj stanici Doboj 2 navedeno krivično djelo je prijavljeno 09. aprila tekuće godine kada je kućepazitelj uočio provalu.

Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je M.N., zajedno sa dva maloljetna lica, u mjestu Poljice oštetio putničko vozilo marke „VW golf“ sa koga su počupali bočna ogledala i otkinuli čep sa rezrvoara. Vlasnik vozila je Okružnom tužilaštvu Doboj podnio prijedlog za krivično gonjenje počiniliaca ovog krivičnog djela.

Po dokumentovanja, protiv M.N. Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo Lažno prijavljivanje krivičnog djela, krivično djelo Teška krađa i kriivčno djelo Oštećenje tuđe stvari.

nazad na vrh