Menu

DOBOJ: Krivične prijave protiv gradonačelnika zbog milionske štete gradu

  • Autor  V.I. S.P. Dobojski info
  • 1 komentar
DOBOJ: Krivične prijave protiv gradonačelnika zbog milionske štete gradu DOBOJ: Krivične prijave protiv gradonačelnika zbog milionske štete gradu

Centar za humanu politiku podnio je krivične prijave protiv bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika Doboja, te načelnika odjeljenja za prostorno uređenje i finansije, zbog sumnje da su organizovano djelovali kao kriminalna grupa kako bi omogućili sebi, investitorima i kupcima pribavljanje protivpravne koristi na štetu budžeta grada Doboja. Prema navodima iz prijave, šteta se mjeri u milionima konvertibilnih maraka koje nisu naplaćene po osnovu rente i naknada za uređenje građevinskog zemljišta.

Prijavljeni bivši gradonačelnik je, prema saopštenju, organizovao kriminalnu grupu nakon ubistva Branislava Garića, a sumnja se da je motiv bio preuzimanje potpune kontrole nad kriminalnim poslovima u Doboju. S investitorima je, kako se navodi, dogovoreno da dio obaveza prema gradu ne bude uplaćen u budžet, već da se umjesto toga novac dijeli među akterima, ili da se pružaju nekretnine kao kompenzacija.



Iz Centra navode da prijavljeni i njihovi članovi porodica posjeduju nekretnine u novoizgrađenim zgradama koje su dobijene na ime neplaćenih naknada. Jedan od istaknutih primjera je poslovni prostor za koji Elektroprivreda RS plaća 20 hiljada KM mjesečno za zakup.

Milionske malverzacije ostavile su ozbiljne posljedice na komunalnu infrastrukturu u Doboju. Ulice su zapuštene, a objekti u lošem stanju, uprkos rastućoj gradnji novih zgrada. Centar za humanu politiku, na čelu s predsjednikom Momirom Dejanovićem, poziva nadležne institucije da poduzmu hitne mjere kako bi spriječile daljnju štetu i osigurale odgovornost odgovornih osoba.

Širi kontekst

Ovaj slučaj budi dodatnu pažnju javnosti, s obzirom na dugogodišnje sumnje u korupciju i nezakonite radnje u vezi s urbanističkim planiranjem i izgradnjom u Doboju. Građani očekuju brzu reakciju pravosuđa i institucija kako bi se spriječile daljnje štete za budžet i poboljšao kvalitet života u gradu.

Ujedinjena Srpska Doboj

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

1 komentar

  • Мирко
    Мирко utorak, 17 septembar 2024 06:23 Link komentara

    Свака част на пријави. Још само када НЕ би правосудни систем био у кругу тих "компензација".

    Prijavi

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh