Menu

PU DOBOJ: Dobojlije najviše kršile policijski čas

  • Autor  Sanja Čakarević Nezavisne novine
FOTO: Dobojski Info | PU DOBOJ: Dobojlije najviše kršile policijski čas FOTO: Dobojski Info | PU DOBOJ: Dobojlije najviše kršile policijski čas

Dobojlije su bile najmanje disciplinovane tokom aprila kada je riječ o poštovanju zabrane kretanja, pa su najviše kršili policijski čas od svih građana lokalnih zajednica koje pokriva Policijska uprava Doboj, a ni u prvoj polovini maja nisu se popravili, te svaku noć stari znalci policije izađu iz kuće nakon 22 sata.

"Ima dosta lica koje smo ovdje obrađivali i za zloupotrebu opojnih droga. Uglavnom su to povratnici u vršenju prekršaja. Imamo nažalost još i dalje neodgovorno ponašanje pojedinaca te svakodnevno evidentiramo u prosjeku sedam, osam prekršaja", kazao je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Sudeći prema statističkim podacima, boravak Dobojlija u izolaciji nije drastično povećao broj slučajeva porodičnog nasilja ili isti nisu prijavljivani, te je zabilježeno šest slučajeva nasilja u porodici.

"Tri krivična djela i tri prekršaja. Izgleda da smo mi fin i miran narod, porodični ljudi", rekao je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije.

Iako je gorivo jeftinije nego prethodnih mjeseci, tokom aprila je na području PU Doboj zabilježeno pet slučajeva točenja goriva, tri u Tesliću i dva u Doboju, i bježanje sa pumpe bez plaćanja.

Predstavljajući rezultate rada u aprilu u oblasti bezbjednosti saobraćaja Žigić je rekao da je zabilježeno 45 nesreća, što je za pedeset procenata manje nego u istom mjesecu prošle godine.

"Takođe je smanjen broj nezgoda sa nastradalim licima za 30 posto. Tokom aprila dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim, to je na području Doboja u mjestu Pridjel na nekategorisanom putu došlo je do prevrtanja traktora, kojom prilikom je smrtno stradao vozač", podsjetio je Žigić.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

nazad na vrh