Menu

DOBOJ: Ko se lažno predstavljao u ime ATV-a i uzimao pare od naroda (VIDEO)

DOBOJ: Ko se lažno predstavljao u ime ATV-a i uzimao pare od naroda (VIDEO)

Danima je zvala dok nisu pristali da daju novac, a onda joj se izgubio svaki trag, žale su u dobojskom preduzeću “Trebavaekspres”. Poziv sa mobilnog telefona stigao je na firmu.

Ženski glas je rekao da u ime Alternativne televizije organizuju humanitarnu akciju za pomoć bolesnoj ženi i da će snimiti sve koji pomognu.

“Žena je zvala predstavila se kao Sanja Petrović, ispred alternativne televizije, a ta druga žena ona je došla potpisala priznanicu i uzela 100 maraka. Navodno alternativna televizija da će doći propratiti tu pomoć pošto svi su se odazvali privatnici Doboja, međutim nikad se više niko javio”, rekao je šef saobraćaja Trebavaekspresa  Asmir Hodžić.

Kada su uzvratili poziv na poznati broj Sanju nisu dobili. Rečeno im je da imala smrtni slučaj i da će se javiti.

“- Ja, koliko znam da ste vi Sanja Petrović.
– Ne, nisam ja.
– Kako, Edina?
– Edina, jeste.
– A, to je ATV?
– Jeste“.

Žena koja je došla po novac izgledala je, kažu bolesno. Iako uvijek provjeravaju kome daju pare, ovoga puta nisu, ali imaju potpis na priznanici.

“Mi ćemo pokrenuti i istragu u policiji da vidimo o čemu se radi, vjerovatno nismo sami. To je neko ko je dobro upućen, organizovan”, rekao je  šef saobraćaja Trebavaekspresa Asmir Hodžić.

Potpis na priznanici, broj telefona sa koga su primali pozive i snimljeni razgovor, nadaju se, biće dovoljni da se uđe u trag prevari. Dobojska policija potvrdila je da im je slučaj prijavljen i da provjeravaju navode.

Ostavi komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Dobojski Info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Dobojski Info zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

nazad na vrh