Menu

OPTUŽNICA PROTIV DOBOJSKOG BIZNISMENA: "Radnika bacili na pod i tukli nogama po rebrima"

  • Autor  Nezavisne novine

Biznismen Milorad Slavuljica (68), direktor i vlasnik dobojskog Tržnog centra "Slavuljica", prijetio je svom tadašnjem radniku Vladimiru Veselinoviću da živ neće izaći iz kancelarije i da će ga ubiti! U momentima dok je Veselinović bio na podu mlaćen je nogama u rebra i rukama po glavi.

Zaključuje se to iz optužnice Okružnog javnog tužilaštva Doboj protiv Slavuljice, njegovog sina Dragana (49) te njihovog zeta Stojana Pinića (47), a koja je u posjedu "Nezavisnih".

U optužnici, koji je potvrdio dobojski Osnovni sud, navodi se da su trojica optuženih 16. septembra prošle godine Veselinovića zatočili u kancelariji magacina Tržnog centra "Slavuljica" u Doboju.

Kada je on pokušao da izađe iz kancelarije, kako dalje stoji, u tome su ga spriječili Milorad, Dragan i Stojan, tako što je vlasnikov sin stao ispred radnika i nije mu dao da izađe.

"Gurnuo ga je rukama u grudi, unazad, nakon čega ga je uhvatio s obje ruke oko vrata i počeo da steže i gura unazad u kancelariju. Tada je Milorad Slavuljica udario Veselinovića donjim dijelom dlana otvorene šake u vilicu", navodi se u optužnici.

Biznismen je, sudeći po optužnici, nastavio tući Veselinovića po vilici, zadajući mu tri do četiri snažna udarca.

"Potom su Milorad i Dragan oborili Veselinovića na pod, nastavljajući da ga udaraju nogama u rebra i rukama po glavi", piše u ovom dokumentu.

Tada je, dodaje se, i Pinić udario Veselinovića nogama u leđa i butinu, a kada je premlaćeni radnik ponovo pokušao da izađe iz kancelarije, u tome ga je spriječio Pinić.

Sjeo je Veselinović tada na stolicu, ali mu je, navodi se, prišao Milorad Slavuljica i ošamario ga po desnom obrazu i uhu. Veselinović je, zaključuje se, zadobio lake povrede - nagnječene glavu, vrat, desnu stranu leđa te oguljotinu kože vrata.

"Potom je Milorad Slavuljica zaprijetio Veselinoviću da neće živ izaći iz kancelarije dok ne prođe kroz njihov sud, da će ga ubiti, da će njegova porodica stradati", naglašava se u optužnici.

Premlaćeni radnik je, po optužnici, u kancelariji bio sve do dolaska policije. S Pinićem i Slavuljicom juniorom u petak nismo uspjeli stupiti u kontakt, dok Milorad Slavuljica i dalje tvrdi da njihov bivši radnik nije premlaćen.

"Nije ga, bolan, niko pipnuo! Imam svjedoke, pola marketa je bilo tu. To je samo, rode, montaža", rekao je Milorad Slavuljica za "Nezavisne".

Veselinović je, prisjetimo se, ranije rekao da je premlaćen nakon što je zatražio zaostale plate.

nazad na vrh