Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Pogoršana epidemiološka situacija (FOTO)

FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Pogoršana epidemiološka situacija (FOTO FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Pogoršana epidemiološka situacija (FOTO

Nakon praznika došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije na području Doboja. U Domu zdravlja u narednom periodu očekuju povećanje broja zaraženih, izjavila je šef Higijensko-epidemiološke službe dobojskog Doma zdravlja, Milena Brkić. Povećan je broj pregleda, testiranih, a samim tim i pozitivnih na kovid 19. Iz ove zdravstvene ustanove i dalje apeluju na građane da se vakcinišu.

– I dalje bih apelovala na građane da dođu na vakcinaciju, s obzirom na daleko blažu kliničku sliku kod vakcinisanih. Kod nas su dostupne tri vrste vakcina, a to su Sputnjik, Fajzer i Sinofarm. Radimo svakim radnim danom do 15 časova. U popodnevnim satima u Službi porodične medicine dostupna je vakcina Sinofarm. Zaražavanja ima i kod vakcinisanih, ali zaista sve to prođe sa blažom kliničkom slikom – izjavila je dr Milena Brkić šef Higijensko-epidemiološke službe, Dom zdravlja Doboj.

dr Milena Brkić šef Higijensko-epidemiološke službe, Dom zdravlja Doboj

U Ambulantu za respiratorne infekcije primaju se pacijenti kojima je potvrđena infekcija virusom korona, brzim antigenskim testom koji je dostupan u laboratoriji i Službi hitne medicinske pomoći ove zdravstvene ustanove. Pacijentima je dostupan brzi test koji mogu sami kupiti u apotekama, ali iz dobojskog Doma zdravlja apeluju na sve zaposlene građane da zbog regulisanja izostanka sa posla donesu testove koji su urađeni u certifikovanim ambulantama. Svima onima koji imaju blaže simptome savjetuju da budu u kontaktu sa svojim porodičnim ljekarom.

-Mi smo juče u našoj Ambulanti za respiratorne infekcije imali 90 pregleda, što znači da je to prilično veliki broj pregleda u odnosu na jedan prethodni period. U narednim danima očekujemo više pregleda, jer je ovaj virus kao što znate i sami lako prenosiv i brzo se širi. Imamo veliki broj inficiranih zdravstvenih radnika, s obzirom da smo tokom cijelog dana prilikom pregleda izloženi kontaktu sa oboljelim pacijentima, tako da se suočavamo sa činjenicom da imamo smanjen broj ljudi koji mogu obavljati svoje radne obaveze. Zbog toga molim pacijente ukoliko zaista imaju blažu kliničku sliku, odnosno blažu temperaturu i tegobe, da ostanu kod kuće, da kontaktiraju svog porodičnog ljekara i da naprave dogovor da se jave onda ukoliko dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Porodični ljekar će im dati preporuke kako da se ponašaju, kakvu terapiju da uzimaju i u kom trenutku da se jave u Ambulantu za respiratorne infekcije na pregled – rekla je dr Nada Janjetović, šef Službe porodične medicine, Dom zdravlja Doboj.

dr Nada Janjetović, šef Službe porodične medicine, Dom zdravlja Doboj

Ono što je pozitivno je to da među testiranim i oboljelim nema djece. Umjereno teška i veoma teška klinička slika zahtijevaju pregled i liječenje od strane doktora. Kovid ambulanta će raditi svaki radni dan od 9:00 do 16:00 časova. Konsultacije i zakazivanja pregleda vrše se na brojeve telefona koji su dostupni na Fejsbuk stranici ove zdravstvene ustanove.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.