Logo
Odštampajte ovu stranicu

Ruski trgovački lanac MERE od januara na tržištu BiH

FOTO: Dobojski Info | Ruski trgovački lanac MERE od januara na tržištu BiH FOTO: Dobojski Info | Ruski trgovački lanac MERE od januara na tržištu BiH

Od januara 2022. godine na bosanskohercegovačkom tržištu počet će raditi ruski trgovinski lanac MERE.

U Opšinskom sudu u Sarajevu već je registrirano privredno društvo „Eksperttorg" d.o.o., u okviru kojeg će poslovati trgovinski lanac MERE u BiH.

- Prva planirana prodavnica treba da počne s radom na Ilidži, u Sarajevu. U toku su sveobuhvatne pripreme, prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju. Nakon Sarajeva, slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini...

Prema trenutnim planovima, MERE će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BIH - rekao je direktor agencije „Express Consulting" Kemal Muratović.

Prema njegovim riječima, ono što u potpunosti izdvaja trgovinski lanac MERE u odnosu na ostale, jeste cjenovna politika.

- Cijene svih artikala u prodavnicama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance. To je ono što je sigurno pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u BiH - naglasio je Muratović.

Inače, ovaj trgovinski lanac jedan je od najvećih na svijetu. U evropskim zemljama posluju pod brendom MERE, dok u Rusiji rade pod imenom „Svetofor". O kakvoj kompaniji se radi govori i podatak da, na primjer, u 2020. godini imaju ostvareni promet 2,2 milijardi evra.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.