Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Promovisana knjiga “Ničija kuća” Mihajla Orlovića

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Promovisana knjiga “Ničija kuća” Mihajla Orlovića FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Promovisana knjiga “Ničija kuća” Mihajla Orlovića

U Doboju je sinoć promovisana knjiga “Ničija kuća”, autora Mihajla Orlovića iz Banjaluke, u kojoj se opisuje poslijeratna sudbina jedne porodice koja se, nakon što je ostala bez kuće i novca, našla na ulici bez osnovnih uslova za život.

Orlović je rekao novinarima da u knjizi opisuje i gubitak društvene empatije.

Prema njegovim riječima, borba za preživljavanje te porodice može se uopštiti na sve porodice koje su odjednom ostale bez svega, a pokušavaju da žive prema starim principima i vrijednostima.

“Međutim u novom svijetu, svijetu lopova, mangupa i hohštaplera, teško je tako živjeti, a iz te situacije pokušavaju da izađu privikavajući se na nju”, naveo je Orlović.

Orlović je ocijenio da se živi u vremenu kada knjiga sama teško može da dopre do čitaoca, te da su zato direktne promocije najbolji put do šire javnosti.

Mihajlo Orlović profesionalno se bavio novinarstvom do penzionisanja.

Objavio je 22 knjige proze, poezije i zapisa, za šta je nagrađivan. Zastupljen je u više antologija proze, kao i pjesničkih antologija.

Autor je brojnih novinskih, radijskih i TV reportaža, te nagrađivanih dokumentarnih filmova.

Promocija je održana u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centru za kulturu i obrazovanje.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.