Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Otvorena Deveta amaterska paleta grada

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Otvorena Deveta amaterska paleta grada FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Otvorena Deveta amaterska paleta grada

U Doboju je svečano otvorena Deveta amaterska paleta grada na kojoj su radove predstavila 23 autora.

Akademski slikar Mišo Stojanović rekao je novinarima da su predstavljeni mali i srednji formati, raznovrsni motivi i gotovo sve tehnike slikanja, tri-de modelinga kuća, portreta udubljenih u staklene površine do akvarelnih prikaza pejzaža.

Stojanović je istakao da radovi prevazilaze amaterizam po kvalitetu, načinu izrade, perspektivi i ravnoteži kompozicije.

Radovi su do 6. decembra izloženi u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.

Direktor Centra Lidija Žarić rekla je da je selekciju izvršio akademski vajar Drago Handović, čime se ovaj umjetnik i oprostio od daljeg angažmana u Centru za kulturu i obrazovanje s obzirom na to da je ušao u devetu deceniju života i rada.

Na Devetoj amaterskoj paleti, koja je otvorena sinoć, izloženi su radovi Ivane Bukejlović, Jovane Ivanović, Miodraga Vasića, Vuka Veselinovića, Dragane Tovilović, Radenka Suvajca, Helene Suvajac, Biljane Cvijanović, Aleksandre Stanković, Valentine Stojanović, Vuka Jorgića, Željka Starovića, Olivere Babić, Slavka Cvijetića, Jelene Kovačević, Lidije Šremzer, LJilje Vajić, Bosiljke Hmur, Stojana Blagića, Branke Moćić, Dejana Kulušića, Amele Jaramaz, Marije Zetajić.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.