Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Podijeljeno 350 kompleta udžbenika višečlanim porodicama

FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Podijeljeno 350 kompleta udžbenika višečlanim porodicama FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Podijeljeno 350 kompleta udžbenika višečlanim porodicama

Kompleti knjiga od petog do devetog razreda njih 350, uručeni su đacima, koji dolaze iz višečlanih porodica sa područja Doboja. Sredstva za nabavku knjiga obezbijedila je Gradska uprava u iznosu od oko 60 hiljada KM.

Branka Kondić majka je troje djece i to sve tri školarca. Dobiće dva besplatna kompleta knjiga za dvoje starije djece, te će tako ova petočlana porodica uštedjeti više od 300 KM.

- Ovo je velika podrška, za porodice sa troje i više djece. Hvala gradonačelniku, ovo je velika podrška za nas mlade da ostajemo ovdje, ali i da rađamo djecu znajući da ćemo imati od koga da dobijemo pomoć i podršku- izjavila je Branka Kondić, majka troje djece.

Spremiti troje učenika za novu školsku godinu iziskuje mnogo sredstava. To je potvrdio i otac tri školarca Jugoslav Milanović. Školski pribor, knjige, ali i odjeća i obuća. Sve to treba obezbijediti za početak nove školske godine

– Tri školarca da bi spremio za školu, sa priborom, knigama, odjećom i obućom treba od 1.500 do 2.000 maraka. Sa ovom pomoći uštedjeli smo oko 600KM. Ovo je velika pomoć za nas roditelje- rekao je Jugoslav Milanović, otac troje djece.

Ukupno je podijeljeno 350 kompleta knjiga za đake od petog do devetog razreda, a koji dolaze iz višečlanih porodica. Javni poziv za dodjelu besplatnih užbenika raspisalo je Udruženje porodica sa troje i više djece „Ponos“, a sredstva za nabavku udžbenika obezbijedila je Gradska uprava Doboj.

- Oko 60.000 KM Grad je doznačio Udruženju „Ponos“, kako bi uspjeli svim roditeljima koji su se prijavili uručiti udžbenike. Cilj je bio da olakšamo višečlanim porodicama kućni budžet i pomognemo im da spreme školarce za novu školsku godinu- izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

- Zahvaljujući Gradskoj upravi i gradonačelniku, uspjeli smo da obezbijedimo udžbenike. Udruženje od samog osnivanja ima veliku podršku gradonačelnika. Ono što smo definisali na samom početku osnivanja Udruženja uspjeli smo da i realizujemo- rekla je Marina Protić, predsjednik Udruženja „Ponos“.

Na prošlom skupštinskom zasjedanju Udruženje „Ponos“ proglašeno je od posebnog interesa za ovu lokalnu zajednicu, a dodijeljene su im prostorije za rad. Udruženje djeluje svega nekoliko mjeseci i već broji više od 420 članova. Prije nekoliko dana potpisali su Memorandum o saradnji sa Fondacijom „Za porodicu“ o realizaciji projekta „Ponosna kartica“. Brojni dobojski privrednici podržali su ovaj projekat uključujući knjižare i zdravstvene ustanove, zahvaljujući kojima će višečlane porodice ostvariti brojne uštede.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.