Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Počela obuka profesora u sklopu projekta „Tabla”

FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Počela obuka profesora u sklopu projekta „Tabla” FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Počela obuka profesora u sklopu projekta „Tabla”

Obuka za profesore koja se sprovodi u okviru projekta „Tabla” počela je u Doboju i trajaće četiri dana. Na radionicama učestvuju profesori iz četiri dobojske srednje škole i jedne škole iz Teslića.

Projekat „Tabla“ podrazumijeva interesantne i korisne teme koje su usmjerene na unapređenje ishoda učenja kod učenika i osnaživanje nastavnika u razvijanju kompetencija primjenom STEAM pristupa i razvoja vještina kao što su kritičko mišljenje, komunikacija, kreativnost i saradnja, istakli su master edukatori ovog projekta.

-Nastavncici će biti obučeni, kako bi imali drugačiji pristup u nastavi sa djecom. na taj način će naši učenici sticati nova znanja koja su potrebna za tržište 21. vijeka– izjavila je Jadranka Blagojević, master edukator.

–Do sada u nastavi nije korišten model međusobnog povezivanja predmeta, tako da je ovo jedan novi pristup u nastavi. Mi sada nismo samo predavači, nego smo koordinatori u sticanju znanja kod djece– rekla je Željka Damjanović, master edukator.

Obuka za profesore u Doboju organizovana je na dvije lokacije, a ukupno učestvuje 120 profesora.

-Četiri srednje škole iz Doboja trenutno su obuhvaćene ovim projektom. Vrijednost opreme u STEAM laboratorijama je 20.000 maraka, i to je nešto sa čime možemo da se pohvalimo. Pored pametne table dobili smo laptope, robote i sva didaktička sredstva koja su potrebna nastavnicima za rad- izjavila je Tijana Vasiljević-Stokić, direktor Ekonomske škole Doboj.

Pedeset srednjih škola u Srpskoj opremljeno je sa STEM laboratorijama. Omogućiće kvalitetniju nastavu iz predmeta – matematika, inženjerstvo, umjetnost i tehnologija. Doprinijeće modernizaciji nastavnog procesa, učiniti čas zanimljivijim i omogućiti učenicima lakše usvajanje znanja i vještina.

-Ovu opremu najviše će koristiti učenici četvrtog stepena naše škole. Koristiće je i učenici trećeg stepena, ali samo u odvijanju nastave iz pojedinih predmeta- rekao je Budimir Knežević, direktor Tehničke škole Doboj.

-Nećemo moći nastavu za sve predmete odvijati u tom kabinetu, ali matematika i tehnički predmeti će se svakako održavati– izjavio je Predrag Pašić, direktor Ugostiteljske škole Doboj.

-Ovaj projekat je mnogo značajan za našu školu jer podrazumijeva upotrebu novih alata u nastavnom procesu. Na taj način učenici će pratiti novu tehnologiju i samim tim se i usavršavati– rekla je Milena Damjanović, direktor Medicinske škole Doboj.

Projekat „Tabla“ realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republičkog pedagoškog zavoda, a u saradnji sa organizacijom “Spasimo djecu”, te uz podršku Agencije za međunarodni razvoj USAID.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.