Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Sve škole spremne za početak nastave u klupama

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Sve škole spremne za početak nastave u klupama FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Sve škole spremne za početak nastave u klupama

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović izjavio je danas u Doboju da su sve škole u Republici Srpskoj spremne za početak nastave u novoj školskoj godini, sa učenicima u klupama.

“Prema informacijama koje dobijamo od direktora škola mislim da smo spremni za početak školske godine u školskim klupama”, izjavio je novinarima Damjanović, koji će se danas u Doboju sastati sa aktivima direktora osnovnih i srednjih škola dobojske regije.

On je istakao da, s obzirom na specifičnosti škola, kako po broju učenika i prostorija, tako i organizaciji prevoza učenika i nastavnog osoblja koje predaje u više škola, postoje određene neodumice oko organizacije nastave, pa je svrha ovakvih sastanaka njihovo otklanjanje.

“Suština svega, a i preporuka svih nas, što su oni /direktori/ prihvatili, jeste da se poštuju uputstva Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za zdravlje učenika, te uputstva Ministarstva prosvjete Srpske i Republičkog pedagoškog zavoda oko organizacije nastave. Na taj način ćemo sve rizike svesti na najmanju moguću mjeru”, rekao je Damjanović.

Damjanović je ukazao na određene nedoumice oko dužine trajanja nastavnog časa, te pojasnio da ne smije biti kraći od 20 minuta.

“Škole će odrediti dužinu trajanja časa u skladu sa raspoloživim kapacitetima i rasporedom časova. U skladu sa mogućnostima škola odvijaće se sekcijska i dopunska nastava”, naveo je Damjanović.

On je ocijenio da je neposredan vid nastave mnogo bolji od nastave na daljinu, a koju je pohvalio.

“Mi nismo odustali od nastave na daljinu. Ona će biti organizovana za djecu koja su hronični bolesnici, sa uvjerenjem ljekara da ne smiju prisustvovati nastavi u učionicama, kao i za učenike koji će morati, ne daj Bože, biti izolovani”, istakao je Damjanović.

Prema njegovim riječima, nastava na daljinu biće organizovana i za one učenike kojima po završetku nastave u školama budu trebala dodatna pojašnjenja.

Predstavnik Aktiva direktora osnovnih škola regije Doboj Radmila Dakić rekla je da je svih 27 osnovnih škola sa područja ove regije spremno za početak nove školske godine.

Dakićeva je navela da postoje određene nedoumice oko organizacije nastave, ali da su instrukcije Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Srpske savim jasne.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.