Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Otvorena izložba likovnih radova Željka Starovića (VIDEO)

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Otvorena izložba likovnih radova Željka Starovića FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Otvorena izložba likovnih radova Željka Starovića

U Doboju je danas otvorena izložba slika Željka Starovića iz ovog grada, koju posjetioci mogu pogledati do četvrtka, 16. jula.

Selektor izložbe Drago Handanović rekao je da je izloženo 27 radova, od kojih neka sa visokim estetskim nivoom, s obzirom na to da je Starović amaterski slikar i da je riječ o njegovoj prvoj izložbi.

Handanović je pojasnio da u radovima dominira realizam, sa osloncem na autore poput Kurbea i Van Goga, sa motivima pejzaža i mrtve prirode, a od tehnika koristi temperu, akril i ulje.

Radovi su izloženi u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje, čiji je direktor Vukosava Sofrenić rekla novinarima da je riječ o drugoj izložbi u ciklusu predstavljanja dobojskih slikara i kolonija, koja će biti realizovana tokom ljeta.

Prema njenim riječima, izložba će biti otvorena do 16. jula, a tokom njenoh trajanja, u skladu sa vremenskim prilikama, radovi će biti postavljani i na štafelajima u gradskom parku.

Starović se slikarstvom bavi od djetinjstva, pa je važio za najtalentovanijeg učenika-slikara u školi, a životni put ga je odveo i drugu oblast – muziku, pa je slikarstvo kod njega bilo zapostavljeno sve do 2015. godine, kada mu se intezivno posvjećuje.

Starović je izlagao na nekoliko kolektivnih izložbi, a ovo mu je prva samostalna.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.