Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Za upis u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" prijavljeno 76 prvačića

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Za upis u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" prijavljeno 76 prvačića FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Za upis u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" prijavljeno 76 prvačića

U Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Doboju, koja danas proslavlja svoj dan, za upis u prvi razred prijavljeno je 76 budućih prvačića, što je za sedam manje nego prethodne godine, rekao je Srni direktor ove škole Vedran Gligorić.

Gligorić je naveo da je u centralnu školu, kao i prošle godine, upisano 68 mališana u tri odjeljenja, a po četiri u dvije područne škole u Miljkovcu i Makljenovacu, što je sedam manje nego prošle godine.

"U područnim školama ove godine smo upisali manji broj učenika i, nažalost, u područnoj školi Makljenovac prvi put imaćemo kombinovano odjeljenje", izjavio je Gligorić.

On kao razlog manjeg broja učenika navodi veći odlazak mladih ljudi iz ruralnih mjesta, kao i upisivanje učenika u centralne škole zbog postojanja produženog boravka, ali i drugih neopravdanih razloga.

"Nažalost, i dalje neki roditelji ne poštuju upisna područja i tu se snalaze na različite načine da izbjegnu poštovanje Pravilnika o upisnim područjima", rekao je Gligorić.

On je dodao da škola "Dositej Obradović" proslavlja 21. maj - Međunarodni dan kulturne raznolikosti, dijaloga i razvoj, kao Dan škole.

"Škola se opredijelila upravo za taj datum zbog toga što kulturna raznolikost, dijalog i razvoj predstavljaju neke od osnovnih vrijednosti koje se u ovoj školi poštuju i njeguju", naveo je Gligorić, dodavši da je riječ o jednoj od najvećih multietničkih škola u BiH.

On je istakao da ove godine zbog epidemije i propisanih mjera škola nije u mogućnosti da proslavi Dan škole na uobičajen način, ali da to ne umanjuje postignute uspjehe i dostignuća.

"Naprotiv, đaci i radnici vrijedno su radili i uspješno odgovorili svim izazovima koje je donijela ova nova i neočekivana situacija. Ispješno je obavljen i upis učenika u prvi razred osnovne škole", izjavio je Gligorić.

On je svim radnicima i učenicima škole uputio iskrene čestitke povodom Dana škole, izražavajući nadu da će Dan škole već naredne godine ponovo obilježiti kao i prethodnih godina - svečano, ponosno i - zajedno.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.