Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Obilježen Evropski dan jezika na SPU (FOTO)

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Obilježen Evropski dan jezika na SPU FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Obilježen Evropski dan jezika na SPU

[sigplus] Critical error: Image gallery folder dobojNEWS/03sponzorisani-clanci/Slobomir-P-Univerzitet/EU-dan-jezika:::0:0 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Evropska godina jezika 2001., koju su zajednički organizovali Savjet Evrope i Evropska unija, uspjela je uključiti milione ljudi iz 45 država učesnica. Aktivnosti organizovane tim povodom proslavile su jezičku raznolikost u Evropi i promovisale učenje jezika.

Nakon uspjeha te godine, Savjet Evrope proglasio je Evropski dan jezika, koji se slavi 26. septembra svake godine.

Tim povodom, Filološki fakultet Univerziteta ''Slobomir P'' je ugostio učenike dobojske Ekonomske i Tehničke škole u pratnji profesora Borislava Maljenovića, Ljiljane Knežević i Jadranke Blagojević.

Domaćini i predavači ovogodišnjeg obilježavanja Evropskog dana jezika su bili  doc.dr Božana Tomić, dekan Filološkog fakulteta, i Dragan Mišković, asistent na Katedri za engleski jezik i književnost.

Učenici su imali priliku da se upoznaju sa značajem učenja stranih jezika, kao i šta je to ustvari Evropski dan jezika i zašto se obilježava. Pored toga, učenici su odmjerili svoje znanje o jezicima i kulturi uopšteno putem mini takmičenja. Po okončanju, učesnicima su dodijeljene diplome i zahvalnice.

Filološki fakultet SPU se zahvaljuje kako učenicima, tako i njihovim profesorima na učešću.{gallery}dobojNEWS/03sponzorisani-clanci/Slobomir-P-Univerzitet/EU-dan-jezika:::0:0{/gallery}

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.