Logo
Odštampajte ovu stranicu

Nemci dobijaju zakon – sporiji internet od obećanog, manja cena

FOTO: Dobojski Info | Nemci dobijaju zakon – sporiji internet od obećanog, manja cena FOTO: Dobojski Info | Nemci dobijaju zakon – sporiji internet od obećanog, manja cena

Nemački potrošači koji se spore sa svojim internet provajderima uskoro će imati bolje adute – plaćaće manje ako dokažu da ne dobijaju kvalitet interneta garantovan ugovorom.

Od 1. decembra na snagu stupa zakon koji predviđa to pravo umanjenja cene – ako je internet znatno sporiji nego što je obećano ugovorom, potrošač može da plaća manje.

Da bi to postigao, mora da preuzme na desktop vladinu aplikaciju za merenje širokopojasnog interneta i da obavi merenje preko LAN kabla.

Međutim, oni koji žele da se pozovu na novi zakon moraće još malo da se strpe. Regulatorna tela još pripremaju smernice za aplikaciju, dakle koliko često i kada će se obavljati merenja, da bi rezultati bili kompletni i žalbe na kvalitet interneta osnovane.

"Sredinom decembra objavićemo regulativu za fiksni internet, kako se sprovodi merenje, i obezbedićemo instrument za merenje, radi dokazivanja prava na umanjenje cene," izjavio je portparol nemačke Savezne agencije za mrežne delatnosti (Bundesnetzagentur).

Neophodna aplikacija već postoji, ali još treba da bude prilagođena za ostvarivanje novog prava i treba formalno da budu objavljene nove smernice.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.