Logo
Odštampajte ovu stranicu

Prosječna plata u BiH u augustu bila 1.007 KM

FOTO: Dobojski Info | Prosječna plata u BiH u augustu bila 1.007 KM FOTO: Dobojski Info | Prosječna plata u BiH u augustu bila 1.007 KM

Prosječna neto plata u BiH u avgustu iznosila je 1.007 KM i nominalno je viša za dva posto u odnosu na decembar prošle godine, te viša za 5,7 posto u odnosu na isti mjesec lani.

Najniža prosječna neto plata od 615 KM bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, u građevinarstvu je iznosila 705 KM, dok je prosječna neto plata u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala iznosila 740 KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U augustu su najveću zaradu imali zaposleni u finansijskim i djelatnostima osiguranja 1.613 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.531 KM, a u informacijama i komunikacijama 1.444 KM.

Prosječna mjesečna bruto plata u BiH za august iznosila je 1.552 KM i nominalno je viša za 1,7 posto u odnosu na decembar lani, te viša za 5,5 posto u poređenju sa augustom prošle godine.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.