Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Usvojen budžet, osnovana slobodna zona

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Usvojen budžet, osnovana slobodna zona FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Usvojen budžet, osnovana slobodna zona

Skupština grada Doboja usvojila je budžet grada za iduću godinu od 54.407.750 KM, te donijela odluke o osnivanju slobodne zone i o kupovini prve stambene jedinice za ljekare specijaliste zaposlene u Bolnici "Sveti apostol Luka" i Domu zdravlja.

Slobodna zona obuhvata područje tri katastarske čestice u Ševarlijama, Podnovlju i Bukovici Velikoj, ukupne površine 1.962.516 metara kvadratnih.

U odluci o osnivanju navedeno je da se mogu obavljati sve industrijske, trgovačke i uslužne djelatnosti kojima se ne ugrožavaju životna sredina, zdravlje ljudi i materijalna dobra.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima da se osnivanjem slobodne zone želi povećati konkurentnost za privlačenje investicija, kao i bolja iskorištenost industrijskog potencijala i otvaranje radnih mjesta.

Jerinić je izrazio zadovoljstvo što su, s ciljem zadržavanja ljekara specijalista u ovoj lokalnoj zajednici, odbornici danas usvojili odluku o kupovini prve stambene jedinice za ljekare specijaliste zaposlene u Bolnici "Sveti apostol Luka" i Domu zdravlja.

"Grad Doboj će za početak obezbijediti sredstva za kupovinu 20 stambenih jedinica", rekao je Jerinić i pojasnio da će stanovi imati površinu do 90 metara kvadratnih, a ostali kriterijumi biće definisati u javnom pozivu.

Isto tako, ljekari ovih zdravstvenih ustanova biće subvencionisani sa po 150 KM na ime kupovine parking-karti i u tu svrhu iz budžeta grada obezbijeđen je iznos do 50.000 KM.

Jerinić je naveo da su zbog poskupljenja cijena novoizgrađenih stanova bili primorani da povise iznos sufinansiranja sredstava za kupovinu 100 stanova u svrhu podsticaja mladih bračnih parova sa 1.600 KM na 1.800 KM.

On je izrazio zadovoljstvo što je lokalni parlament Udruženju porodica sa četvoro i više djece "Budućnost četiri plus" danas dodijelio status udruženja od posebnog značaja za grad Doboj.

Odbornici su danas donijeli odluku o drugom rebalansu budžeta od 68.585.050 KM, a usvojeni su i programi rada ustanova i preduzeća čiji je osnivač grad za narednu godinu.

Odbornik SP-a Vedran Gligorić nezadovoljan je što su pojedini materijali dostavljeni neposredno pred početak sjednice lokalnog parlamenta.

Na današnjoj sjednici odbornik SNSD-a Zoran Blagojević izabran je za potpredsjednika Skupštine grada umjesto Miloša Bukejlovića.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.