Logo
Odštampajte ovu stranicu

PETROVO NA STRANI GRAĐANA: Odbornici podržali zahteve protiv geoloških iskopavanja na Ozrenu

FOTO: Media centar Petrovo | FOTO: Media centar Petrovo |

Da građanski aktivizam i pritisak na vlasti može, ipak, dati rezultate pokazuje primer u opštini Petrovo, gde su se vlasti priklonile njihovim zahtevima da se obustave detaljna geološka istraživanja oko iskopavanja nikla na Ozrenu.

Razmatrajući Informaciju o geološkim istraživanjima koja na teritoriji Petrova sprovodi "Medeni breg" d. o. o Bijeljina, na predlog načelnika opštine Ozrena Petkovića, odbornici SO su odlučili da zbog nezadovoljstva i zabrinutosti građana oko zaštite životne sredine ne podrže geološka istraživanja na svojoj teritoriji.

Skupština je zadužila načelnika da od nadležnog ministarstva traži da preispita zakonitost izdatog rešenja "Medenom bregu" i da od nadležnog ministarstva i izvođača geoloških istraživanja traži obustavljanje svih istražnih radnji na teritoriji Petrova.

- Slušajući glas naroda proteklih dana i konsultujući se sa svojim saradnicima, predložio sam ovaj zaključak koji je prihvatilo 13 od 15 prisutnih odbornika - rekao je načelnik Petković, izrazivši stav da tamo gde građani pokažu nezadovoljstvo to se mora poštovati.

U nedelju je održan i protestni skup u Sočkovcu, na kojem su se meštani te mesne zajednice, ali i Karanovca, Kakmuža i drugih iz te opštine odlučno usprotivili nameri bijeljinskog preduzeća da nastavi i proširi geološka istraživanja u toj opštini.

Od Ministarstva energetike i rudarstva RS, kako su zaključili, zahtevaće da povuče dato odobrenje i time ponište licencu za istraživanje.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.