Logo
Odštampajte ovu stranicu

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA DOBOJ: Posjeta domu za starija lica na Preslici

U okviru obilježavanja Dana starijih lica delegacija Udruženja penzionera grada Doboj koju je predvodio Rajko Gligorić, predsjednik, posjetila je JU "Dom za starija lica Doboj" na Preslici. Tom prilikom korisnicima Doma uručeni su skromni pokloni, a Rajko Gligorić je pozdravio osoblje i štićenike Doma.

- Udruženje penzionera grada Doboj, iako raspolaže sa skromnim finansijskim sredstvima iznađe mogućnost da organizuje posjete ovakvim ustanovama. Danas smo u ovoj ustanovi prvi ali i ne poslednji put, a povod je obilježavanje Dana starijih lica. Želimo da vam prenesemo želje naših penzionera da se ne osjećate zaboravljenim i da uz ovakvo osoblje Doma budete uvijek raspoloženi i srećni.

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA DOBOJ: Posjeta domu za starija lica na Preslici

- Drago nam je što su našu ustanovu posjetili i predstavnici najstarije populacije - penzioneri, čime su pokazali da su solidareni sa licima koja borave u ustanovama ovakvog tipa. Iako ovdje imaju sve odgovarajuće uslove štićenici su srećni kada ih neko posjeti jer osjete da nisu sami. Naime, u ovom Domu za starija lica nalaze se štićenici sa prostora dobojske, teslićke i stanarske opštine. Kapacitet Doma, koji je otvoren 2011. godine, je za 50 osoba, a trentno boravi 40. Većinu čine štićenici koje šalje Centar za socijalni rad Doboj, a ima i onih koji borave samostalno uz mjesečnu nadoknadu - zahvalio se na posjeti Nenad Ostojić, upravnik Doma za starija lica Doboj.

O štićenicima u Domu za starija lica na Preslici brine osoblje koje pored upravnika Ostojića i socijalnog radnika Dalibora Gostića, čine i medicinski radnici i kuvari. Svakodnevno su ovdje obezbijeđena tri obroka i užina, a redovne su i posjete ljekara iz Doma zdravlja Doboj. Kako je ovo ustanova otvorenog tipa štićenici slobodno vrijeme koriste na razne načine od šetnje, igranja šaha, gledanja TV progama i druženja.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.