Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Mladi Blagojevići i Peti odred SBP Doboj osvojili Olimp (FOTO)

DOBOJ: Mladi Blagojevići i Peti odred SBP Doboj osvojili Olimp (FOTO) DOBOJ: Mladi Blagojevići i Peti odred SBP Doboj osvojili Olimp (FOTO)

Braća Blagojević, Mihajlo (12 godina) i Ognjen (11), mladi sportisti - planinari velikog srca, u prethodnih trinaest dana izveli su poduhvat vrijedan divljenja. Krenuli su u Grčku 20. jula, u osvajanje Olimpa (2918 metara), planine bogova.

Ispraćeni su iz prostorija Udruženja veterana Petog odreda Specijalne brigade policije Doboj, koje im je pružilo neophodnu podršku za ostvarivanje planiranog poduhvata. U znak zahvalnosti, mladi heroji su ponijeli obilježja, uz obećanje da će se zastava Petog odreda zavijoriti na Olimpu, kao i da naći vječno mjesto u spomen - sobi srpskog groblja na Zejtinliku, pored Soluna.

Kao što to rade srpski sportisti, obećanje su ispunili. Na vrhu Mitikas ostavili su zastavu Petog odreda, uz stihove „Na Olimpu, blizu Boga, Peti odred - srpska noga!“, naše sugrađanke, pjesnikinje Rade Janjušić, inspirisane hrabrošću ovih malih junaka, Mihajla i Ognjena. Pronijeli su slavu i ime Doboja i srpskih boraca, uz poruku mira, poštovanja i izraze saučešća za nesreću koja je pogodila bratski grčki narod. Iz Grčke su se vratili na Sv. Iliju, 2. avgusta, punog srca, ispunjene duše.

Braća Blagojević su zahvalna svima koji su prepoznali vrijednost njihovog poduhvata. Pored Petog odreda SBP Doboj, pomoć u osvajanju Olimpa, pružili su im: Reciklaža „Omorika“, „WISCHT“ d.o.o., „Jezero Rudanka“, otpad „Cibos“, Jevrejska opština Doboj i Vedran Gligorić, direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.