Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Sreto Pekara na "aparatima", prika Đurić optužen za utaju 2.329.772,78 КM

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Sreto Pekara na "aparatima", prika Đurić optužen za utaju 2.329.772,78 КM FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Sreto Pekara na "aparatima", prika Đurić optužen za utaju 2.329.772,78 КM

Ostvarilo protivpravnu imovinsku korist za privredno društvo iz Dervente u iznosu od 2.329.772,78 КM, oštetilo budžet Republike Srpske i Grada Doboja za 140.967, 16 КM

Policijska uprava Doboj, 30.09.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala P.Đ. iz Dervente, zbog osnova sumnje da je u periodu od 01.05. do 17.07.2017. godine izvršilo krivično djelo „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“ i u periodu od 18.07.2017. do 31.03.2021. godine, izvršilo krivična djela „Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“ i „Protivpravno zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobara od opšteg značaja“.

Za prijavljeno lice inicijala P.Đ. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice jednog privrednog društva iz Dervente, na području grada Doboja sa zemljišnih parcela u blizini korita rijeke Bosne obavljalo privrednu djelatnost iskopa, vađenja i prodaje prirodnog šljunka i pijeska bez potrebnih zakonskih odobrenja pa samim time bez plaćanja odgovarajućih naknada, a u namjeri da tom privrednom društvu pribavi protivpravnu imovinsku korist, a izvađeni materijal je deponovalo na poljoprivrednom zemljištu na kojem se nalazi postrojenje separacije bez odobrenja, te takvo zemljište koristilo u nepoljoprivredne svrhe izbjegavši platiti naknadu za izmjenu namjene zemljišta. Prirodni šljunak i pijesak je u kontinuitetu prodavalo domaćim kupcima u količini od 242.850,22 m 3 čime je ostvarilo protivpravnu imovinsku korist za navedeno privredno društvo u iznosu od 2.329.772,78 КM bez PDV-a.

Takođe navedeno lice suprotno svim zakonskim propisima nije vršilo prijavu, obračun i uplatu naknade za korišćenje mineralne sirovine, pa je na taj način pri izvršavanju zakonskih obaveza - plaćanja naknade za mineralne sirovine uskratilo sredstva koja predstavljaju prihod Republike Srpske i Grada Doboja u ukupnom iznosu od 140.967,16 КM, što predstavlja štetu za budžet Republike Srpske i budžet Grada Doboja, a korist za pomenuto društvo.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.