Menu

BOLNICA DOBOJ: Izvršena prva laparoskopska operacija upale slijepog crijeva (FOTO) (VIDEO)

FOTO: Dobojski Info FOTO: Dobojski Info

U Službi za hirurgiju dobojske Bolnice "Sveti apostol Luka" uspješno je izvedena prva laparoskopska operacija upale slijepog crijeva u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tehniku laparaskopske operacije slijepog crjeva izveo je hirurški tim dobojske bolnice na čelu sa doktorom Zoranom Matkovićem uz asistenciju doktora Opšte bolnice iz Požarevca Momira Nikolića. 

Načelnik Službe za hirurgiju Predrag Lazić rekao je na konferenciji za novinare da je operacija izvedena sinoć, da je uspješno realizovana i da se pacijentkinja, koja se dobro osjeća, već sutra može otpustiti kući. 

On je rekao da hirurzi dobojske bolnice, koja je po broju izvršenih operacija druga u Republici Srpskoj, već 16 godina primjenjuju tehnike laparoskopske hirurgije, ali prate i nove trendove u cilju unapređenja kvaliteta pruženih usluga za dobrobit bržeg izlječenja pacijenata. 

Lazić se zahvalio doktoru Nikoliću čije je prisustvo isključivo volontersko ali je značajno unaprijedilo rad, i izrazio zadovoljstvo razumjevanjem uprave dobojske bolnice koja nastoji da prati potrebe Službe za hirurgiju. 

Doktor Momir Nikolić rekao je da zdravstvena ustanova iz Požarevca ima drugu tradiciju primjene laparokopskih metoda, i naveo da su prvu takvu operaciju uklanjanja žučne kesice izvršili 15. decembra 1992. godine, kao druga zdravstvena ustanova na prostoru bivše Jugoslavije. 

On je istakao da su od tada značajno unapređene metode primjene operacija od koje su već mnoge i standardizovane. 

Doktor Zoran Matković naveo je da je sinoćnja operacija upale slijepog crijeva uvod u neke kompleksnije i složenije hihrurške procedure koje će se sprovesti u dobojskoj bolnici. 

"Benefiti laparoskopske hirurgije su svakako brži oporavak pacijenta,manja postoperativna bol, brže uspostabljanje rad acrijeva, manji rizici pojave postoperativnih inFekcija te brži odlazak kući", izjavio je Matković.

FOTO: Dobojski Info

2 Komentara

 • Mićo
  Mićo nedelja, 26 novembar 2017 16:33 Link komentara

  Bravo. Još samo iskorijenite korupciju i biće sve ok.

  Prijavi
 • Dr Nele
  Dr Nele subota, 25 novembar 2017 19:38 Link komentara

  Bravo za nase hirurge
  Dr Lazic, Matkovic, Misic, Nakic, Markovic, Katanic, I drugi...

  Prijavi

Ostavi komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Dobojski Info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Dobojski Info zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

nazad na vrh