Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: U tekućoj godini 19.000 ležećih pacijenata i 350.000 pregleda

DOBOJ: U tekućoj godini 19.000 ležećih pacijenata i 350.000 pregleda

Direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj Vlado Đurđević istakao je da je 2016. godina za ovu zdravstvenu ustanovu u poslovanju identična prošloj, a sa više od 19.000 ležećih pacijenata, te 350.000 ambulantnih pregleda svrstava se odmah iza Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka.

"Ostvarili smo, otprilike, isti broj usluga i isti broj pacijenata, a i u finansijskom smislu rezultat je takav", naveo je Đurđević danas tokom novogodišnjeg druženja sa radnicima i novinarima.

On ocjenjuje da je tokom ove godine u radu Bolnice bilo upjeha i neuspjeha, ali bez incidentnih situacija.

Đurđević je podsjetio da je tekuća godina najintenzivnija po pitanju investicionih zahvata u ovu zdravstvenu ustanovu, najavivši nova ulaganja za narednu.

"S obzirom na to da iz tekućeg poslovanja ne možemo imati neke ozbiljnije zahvate, novi projekti biće realizovani prema modelu privatno-javnog partnerstva ili donacija", rekao je Đurđević.

Kao prioritet navodi zamjenu kotlova na mazut sa kotlovima na pelet, što bi ovu zdravstvenu ustanovu koštalo oko 400.000 KM. "Trenutni troškovi grijanja na godišnjem nivou iznose oko 600.000 KM, a očekivana ušteda prelaskom na pelet procjenjuje se za oko 200.000 KM", pojašnjava Đurđević.

On navodi da se realizacija projekta izgradnje nove bolnice očekuje po konkretizaciji političkih dogovora sa kineskim investitorima.

Đurđević je za rad u ovoj godini pohvalio Službu za radiologiju, čiji šef Obrad Jović kaže da je tokom ove godine obavljeno 38.000 dijagnostičkih procedura u pet kabineta - ce-te, magnetna rezonanca, te klasična i ultrazvučna dijagnostika, kao i procedure u Kabinetu za dijagnostiku dojke.

Jović kaže da je period čekanja na zdravstveni pregled u ovoj ustanovi kraći u odnosu na zemlje regiona i ukazao na potrebu upošljavanja većeg broja radiologa s obzirom na tendenciju porasta godišnjih pregleda za 30 odsto.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.