Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Završen projekat "Zdravlje za sve" (FOTO)

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Završen projekat "Zdravlje za sve" (FOTO) FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Završen projekat "Zdravlje za sve" (FOTO)

Stotinjak mališana dobojskih sportskih klubova demonstritalo je danas svoje vještine u okviru završne manifestacije projekta "Zdravlje za sve", koju realizuje Medicinska škola u Doboju.

Direktor Medicinske škole Milena Jović rekla je Srni da su u proteklom periodu sprovedene dvije aktivnosti - "Fizičkom aktivnošću do zdravlja" i "Zdrav način života", koje su realizovane u okviru projekta "Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika" koji sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uz podršku Vlade Švajcarske i Svjetske banke.

Jovićeva je istakla da je tokom projektnih aktivnosti mališanima i učenicima, osim značaja fizičke spremnosti, ukazano na značaj pravilne ishrane, te izrazila nadu da će efekti ovog rada biti dugoročni.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske potpisalo je 28. marta u Doboju ugovore sa devet lokalnih javnih ustanova za dodjelu grant sredstava od 155.000 KM u okviru projekta smanjivanja faktora zdravstvenih rizika - konzumiranje duvana i alkohola, nezdrava ishrana i slaba fizička aktivnost.

U Doboju je čak 83 odsto učenika starijih razreda osnovnih i srednjih škola probalo alkohol, a 20 odsto povremeno puši, rezultati su istraživanja u kojem je učestvovao 971 učenik, a koje je tokom aprila i maja prošle godine sprovela "Sekons grupa za razvojnu inicijativu".

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.