Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ ISTOK: Ivana Mikić i Ismet Mešić kadetski prvaci FBiH u šahu

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ ISTOK: Ivana Mikić i Ismet Mešić kadetski prvaci FBiH u šahu FOTO: Dobojski Info | DOBOJ ISTOK: Ivana Mikić i Ismet Mešić kadetski prvaci FBiH u šahu

Na nedavno završenom 25. kadetskom/juniorskom prvenstvu ŠSFBiH za 2019.godinu članovi OŠK Akademije Šampiona Doboj Istok Ivana Mikić i Ismet Mešić osvojili su dvije titule prvaka FBiH za kadete.

Od 11 do 14. aprila 2019. godine u Kulen Vakufu, Općina Bihać, održano je 25. pojedinačno otvoreno kadetsko prvenstvo ŠSFBiH za 2019.godinu (kategorije do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina), te juniorsko prvenstvo ŠSFBiH (do 20 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizator prvenstva je bio ŠSFBiH, a tehnički organizator ŠK „Bihać“ iz Bihaća, suorganizator ŠS Unsko-sanskog kantona.

OŠK Akademija Šampiona Doboj Istok je osvojio drugo mjesto u uspješnosti klubova prema broju osvojenih medalja. Prvi je zenički Čelik sa četri zlatne medalje i 15 takmičara a na diobi treceg mjesta su OŠK Junior Sarajevo, ŠK Tešanj, ŠK Travnik sa po jednom zlatnom i više srebrenih, bronzanih medalja.

Treba naglasiti da su članovi OŠK Akademija Šampiona Doboj Istok Ivana Mikić (Z16) i Ismet Mešić (M12) ostvarili 100% učinak, dvije titule bez izgubljene partije.

Pobjednici po kategorijama osvojili su titule prvaka ŠSFBiH. Po tri prvoplasirana iz svake grupe stekli su pravo učešća na prvenstvu BiH, koje će biti održano u Dvorovima kod Bijeljine od 09 do 12. maja 2019.godine.

Pobjednici su osvojili pehar i diplome ŠSFBiH, dok drugo i treće plasirani diplome.

Direktor turnira je bio FA Edhem Duraković, glavni sudija NA Zvonko Radović, web-operater NA Belmir Miskić iz Zenice. Tempo igre 60 minuta po igraču.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.