Logo
Odštampajte ovu stranicu

Dobojlija Nedžad Aljić, fudbalski menadžer: Lovac na talente

Dobojlija Nedžad Aljić, fudbalski menadžer:  Lovac na talente

Malo je Dobojlija i fudbalskih radnika koji znaju da ovaj grad ima i veoma uspešnog fudbalskog menadžera. Reč je o Nedžadu Aljiću, skautu iz Franfurta, gde njegovi roditelji žive od 1968. godine. On već dve godine obilazi i preporučuje fudbalere sa prostora Srbije i BiH u inostrane klubove, kao i klubove sa prostora bivše Jugoslavije. Uspešno je ostvario kontakte i otvorio vrata kako u velikim tako i malim fudbalskim klubovima.

- Po završetku fudbalske karijere u Kikersu iz Ofenbaha u Njemačkoj, odlučio sam da se bavim menadžerskim poslom. Naravno, morao sam položim niz ispita, tako da sam dobio licencu FIFE za ovaj posao i otvorio sopstvenu agenciju. Pošto znam da na prostorima bivše Juge ima mnogo talentovanih fudbalera, odlučio sam da težište aktivnosti prenesem na ove prostore. Posebno su mi interesantni klubovi iz Srbije i BiH iz kojih sam već uspeo da „preselim“ nekoliko fudbalera. Poseban akcenat dajem na mlade fudbalere, one koji tek dolaze a pravu vrednost mogu da iskažu u finansijski jačim klubovima, naglašava Aljić.

Do sada je sa prostora BiH Aljić uspeo da odvede u jače kluboive Kesića iz Brčkog, Mašića iz Bijeljine, Alispahića i Grahovca iz Čelika, Đuranovića iz dobojske Sloge...

- Sav posao radim preko vlastite Agencije u Njemačkoj, a za mlade fudbalere, koje angažujem obezbeđen je internat, stipendija i naknada roditeljima po dogovoru. Ovo se odnosi pre svega na fudbalere od 14 do 18 godina starosti koji moraju da prođu testiranja u klubovima koji žele da ih angažuju. Trenutno, obilazim klubove i pratim utakmice Premijer i Prve lige FBiH i RS kao i Jelen super lige u Srbiji, gde se pojavljuje veliki broj mladih talenata a koji nemaju adekvatne uslove za dalji razvoj i napredak. Za kratko vreme na ovom području dobojske regije uočio sam nekoliko talentovanih fudbalera u Modriča Maksimi, Slogi, Slobodi, Borcu... Moram da istaknem da omladinski pogon dobojske Sloge, koji vodi trener Slavko Petrović, ima nekoliko izrazitih talenata koji će uskoro biti na udaru i drugih kolega-menadžera. Već sam sa roditeljima nekih od njih obavio razgovor tako da neće biti iznenađenje ako u velikim evropskim klubovima zablista ime jednog Sarkića, Šujića, Hamidovića... naglašava mladi menadžer Aljić.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.