Menu

DOBOJ: Slavko Petrović stvara u Švedskoj

DOBOJ: Slavko Petrović stvara u Švedskoj

Slavko Petrović je mladi fudbalski stručnjak, ali je obavio toliko zadataka da je svojim rezultatima stigao do Švedske i sada tamo decu uči svim lepotama i prednostima fudbalske igre.

„Imam odlične uslove u Švedskoj, gde sam zadužen za selekciju U-9, koja je pod mojim vođstvom ostvarila sve pobede. Švedska puno ulaže u fudbal, imaju odličnu infrastukturu, stručni kadar i nisu slučajno tu gde jesu. Prezadovoljan sam i radujem se da moj rad je prepoznat i da se ceni. Mnogo treba uraditi da se stanje u našem fudbalu promeni i nije slučajno da sve više zaostajemo za fudbalskim svetom“, govori Petrović.

Ostavio je zapažen trag u najpopularnijem sportu Republike Srpske, a, tek, mu je 29 godina.

„U fudbalskom klubu Ozren iz Petrova počeo sam svoje fudbalske korake kao igrač, punu deceniju, te tri godine kao trener svih omladinskih selekcija. Nakon desetak godina, vraćam se u Petrovo i preuzimam vođenje prvog tima kao trener“, govori Petrović.

Mladi trener radio je i u dobojskoj Slogi.

„U fudbalskom klubu Sloga Doboj radio sam u dva navrata i to kao trener pionira 2006.godište, a po povratku sa studija iz Beograda radio sam sa kadetima i juniorima tog kluba, a bio sam i glavni trener seniorskog tima tokom 2013.godine“, nastavlja mladi trener.

Svestan je da mu je to bila korisna etapa na trenerskom putu.

„Drago mi je što sam radio u tim klubovima koji imaju značajnu i zapaženu istoriju i tradiciju u Republici Srpskoj. Radom u tim klubovima stekao sam značajno iskustvo i primenio sam stečena stručna znanja iz edukacije u istim. Moje mišljenje je da u narednom periodu je posebno potrebna fudbalska strategija u upravljanju i vođenju tih klubova koja bi unapredila razvoj istih u organizacionom i stručnom smislu. Veliku prepreku za razvoj fudbalera na području Doboja predstavljaju neadekvatni uslovi za fudbalere koji treniraju na pomoćnim terenima fudbalskog kluba Sloga Doboj. Nažalost, nijedna uprava koja je vodila klub nije uspela izgraditi teren sa umetnom travom. Mnogi članovi uprave u taj klub dolaze iz ličnih interesa i tako koriste pozicije u klubu da se promovišu, a ne da budu na dobrobit klubu. Kada se smanji broj političara u organima fudbalskih klubova i u tim klubovima zauzmu mesto pravi dokazani sportski radnici očekivati je bolji napredak u tim klubovima. Za fudbalski klub Sloga iz Doboja veže me jedna draga uspomena, da sam sa nepunih 25 godina bio najmlađi trener seniora Sloge. Dakle, bio sam prvi u istoriji tog kluba kao najmlađi trener“, ponosan je Slavko Petrović.

Dobar glas daleko se čuje. Ovaj stručnjak je od proletos u inostranstvu.

„U Švedsku sam se doselio početkom maja ove godine iz isključivo privatnih razloga. Na preporuku kole ge trenera Nikole Nikića ostvario sam kontakt sa ljudima iz FC’ Rosengård 1917’. Posle dva meseca prakse u tom klubu potpisao sam ugovor s klubom. Trenutno vodim 2008. godište kao glavni trener. U radu mi pomažu pomoćni treneri Amar Kovačević i Theo Ankrah. Moji planovi su vezani za FC Rosengård i želim jednog dana da vodim prvi tim tog kluba. I dalje planiram da se usavršavam u struci kroz novi vid edukacije i u BiH, a posebno u Švedskoj“, zaključio je mladi fudbalski stručnjak Slavko Petrović.

Ozrenac na privremenom radu u Švedskoj...

Ostavi komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Dobojski Info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Dobojski Info zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

nazad na vrh

Sportska dešavanja

PRVA RADOST NA "LUKAMA" Sloga - Podrinje 2:0 (1:0)

Konačno su navijači dobojskog prvoligaša dočekali pobjedu svojih ljubimaca. Prva žrtva fudbalera Slo...

DOBOJ: Ognjen Kuzmić u suzama, u kolicima napustio teren

Centar reprezentacije Srbije i madridskog Reala Ognjen Kuzmić doživeo je povredu sredinom druge četv...

PETROVO: "Ozren" ima golmana sa „31 kilogramom viška”, ali on sjajno brani i pogađa sa penala

U narednoj godini fudbalski dragulj sa Ozrena obeležiće šest i po decenija postojanja. Danas je FK „...

DOBOJ: Škola fudbala Ačko i Crvena zvezda potpisali ugovore (VIDEO)

FK Crvena zvezda i ŠF Ačko iz Doboja, potpisali su ugovor o saradnji između dva kluba. Ekipa RTV Dob...

DOBOJ: Mlade "panterke" počele novu sezonu

U prvoj zvaničnoj utakmici u novoj sezoni pred domaćim navijačima koju su odigrale mlade, juniorske ...

PRVA FUDBALSKA LIGA RS ZA ŽENE – ZAPAD: Titula zimuje u Doboju, ŽFK Čelik – ŽFK Modriča 5:0 (1:0)

Kada ne mogu muške ekipe onda su tu djevojke. Dok fudbaleri Sloge i Željezničara muku muče u Prvoj o...

DOBOJ: Odličan nastup Nemanje Mićića u Sarajevu (FOTO)

Proteklog vikenda u prostorijama Sportskog bilijar kluba "Predator" Sarajevo održano je drugo kolo L...

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE ZA RUKOMETAŠICE: Trijumf Dobojki nad Banjalučankama

U okviru trećeg kola Prve lige Republike Srpske rukometašice Doboja bile su bolje od banjalučkog Bor...